REC tas til retten av nedlagte leverandører

To underleverandører krever solenergiselskapet REC for en halv milliard kroner etter nedleggelsene av anleggene i Porsgrunn og Glomfjord.

Selskapene Ekro Resirk og SiC Processing mener Renewable Energy Corporation (REC) har brutt langsiktige kontrakter for tilvirkning og gjenvinning av materialer til solcelleindustrien, skriver Finansavisen.

SiC Processing hadde REC som eneste kunde ved fabrikkene på Herøya og Glomfjord i Nordland. Nå er alle selskapets aktivitet avsluttet. De stiller krav om 315 millioner kroner når partene møtes i voldgiftsretten.

Ekro Resirk tar med seg et krav på 165 millioner kroner. De inngikk en femårskontrakt med den gamle ledelsen i REC. De investerte i en fabrikk på Herøya i Telemark, men etter ti måneders drift i fjor sa REC opp kontrakten.

– Nå er det store spørsmålet om den nye ledelsen bare vil slå den norske virksomheten konkurs for å slippe unna krav, sier administrerende direktør Arnold Risa i Ekro Resirk til avisa.

Solenergiselskapet skriver i sin kvartalsrapport at Ekro brøt kontrakten da de ikke fikk ferdig anlegget på Herøya etter avtalen. REC avviser hele kravet fra Ekro Resirk og deler av kravet fra SiC Processing, skriver E24.

I begynnelsen av juli sa RECs aksjonærer ja til en kriseemisjon for å redde det gjeldstyngede selskapet. REC-direktør Ole Enger sier til Finansavisen at de ikke har satt av penger til å dekke alle leverandørenes krav etter nedleggelse av hele produksjonen i Norge.