Instant Norge satser på opplæring på nett

Nå skal det bli enklere enn noensinne å få dokumentert opplæring i lift og stillas. Ved å ta kurs over nett, kan man få opplæringen rett hjem i stua. Tempo og tidspunkt bestemmer du selv.

Det er Instant Norge AS som nå lanserer brukerkurs.no hvor de har tilgjengeliggjort sine kurs på nett. Selskapet er ett av de første i sitt felt som tilbyr kurs for stillasbygging og personløftere over nett. Ved å gjøre kursene tilgjengelig på nett blir det enklere for flere å få nødvendig kompetanse.

Ved å gjøre kursene tilgjengelig på nett, blir det både rimeligere og mer brukervennlig å få opplæring.

- Brukerne kan logge seg inn når det passer dem, og selv bestemme i hvilket tempo de ønsker å gjennomføre kurset. Gjennom lyd og bilde får man den kunnskapen som er nødvendig - både for å gjennomføre eksamenen på slutten av kurset, og for å jobbe med stillas eller lift, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi ønsker å være fremtidsrettete, og å gjøre kursene tilgjengelig på nett var derfor et naturlig steg, sier Thomas Sjøvold, som er daglig leder i Instant Norge AS.

Det å bruke lift eller bygge stillas krever dokumentert opplæring. Instant tilbyr nå tre ulike kurs på nett: Et brukerkurs for stillas opptil fem meter plattformøyde, stillasmontørkurs som gjelder også over fem meter, og et liftkurs. Ved å kombinere nettkursene med relevant erfaring, oppnår man tilstrekkelig opplæring og mottar et kursbevis som viser at man har kompetanse til å jobbe innen sitt felt.

- For å ivareta en høy sikkerhet på arbeidsplassen er det viktig at man får opplæring i riktig bruk. For at flest mulig skal velge å gjennomføre opplæring er tilgjengelighet spesielt viktig. Kurs på nett kan gjennomføres når det passer den enkelte, sier Sjøvold.

For å melde seg på et kurs trenger man bare å logge seg inn på Brukerkurs.no, og registrere seg. Deretter er det bare å starte kurset når og hvor man måtte ønske. Underveis i kurset må kurstakeren bestå ulike tester, som består av forskjellige spørsmål og regnestykker.