Romfolk har slått leir ved Nidarosdomen

Nidaros bispedømme ønsker ikke å jage bort romfolket som har slått seg ned utenfor Nidarosdomen, men vil heller hjelpe til med å finne en bedre løsning.

Tirsdag hadde biskop Tor Singsaas møte med romfolket som slo seg ned på gressplenen utenfor Nidarosdomen tidligere på dagen. Romfolket ble forvist fra Malvik kommune tirsdag morgen og dro da videre til Trondheim. Daglig leder Steinar Skomedal i Nidaros bispedømme forteller at de ikke ønsker å jage noen bort, men at stedet er lite egnet for romfolket.

– Vi ville høre hvordan de selv opplevde å bli behandlet i Trondheim. Vi ønsket å møte dem med respekt og verdighet. Det at de har slått seg ned ved Nidarosdomen er jo et kraftig signal om hvordan de har det, sier Skomedal til NTB.

Nidaros bispedømme har sagt til romfolket at de er velkomne, men Skomedal tror ikke de blir der lenge.

– Vi må ikke dramatisere, det er ikke Årvoll her. Det er snakk om to telt. Likevel er ikke dette et egnet sted, ettersom Olavfestdagene starter på lørdag denne uken, sier Skomedal.

Olavfestdagene starter 28. juli, og festivalen foregår rundt Nidarosdomen. Området der romfolket har slått seg ned skal brukes til offentlige toaletter under festivalen. Nidaros bispedømme vil fremover forsøke å finne andre løsninger for romfolket.

– Vi skal samtale med både private og offentlige aktører for å prøve å finne en verdig måte romfolket kan tas vare på, sier Skomedal.