Stema utvider nordover

Nannestad-selskapet Stema Rådgivning AS utvider nordover ved å kjøpe 50 prosent av aksjene i Byggebistand AS i Tana som endrer navn til Stema Byggebistand, og halvparten av aksjene i Byggeråd AS på Hamar.

Administrerende direktør i Stema Rådgiving, Øyvind Løkke, går inn som styreleder i begge selskapene.

Oppkjøpet i Finnmark er i tråd med en strategi som forventer at den norske satsingen på Nordområdene også vil gi flere større utbygginger knyttet til energisektoren.

– Etterspørselen etter ingeniørkompetanse øker og dette er en utvikling Stema Rådgivning vil være med på. Vi er veldig fornøyd med å ha Stema Byggebistand på plass som vårt fremste verktøy i konkurransen om kontrakter i nord. Nordområdene er på alle måter interessant og derfor har vi lenge sett etter en mulighet i de tre nordligste fylkene, sier Øyvind Løkke i Stema Rådgivning AS. Byggebistand har seks årsverk og supplerer Stema Rådgivnings kompetanse og kapasitet innen prosjekt- og byggeledelse.

Selv om det ikke er så langt nord er Innlandet ved Hedmark/Oppland med Hamarfirmaet Byggeråd AS også nå en del av Stema-familien. Byggeråd AS har siden 1998 vært en regional leverandør av prosjekt- og byggeledertjenester samt byggeteknisk prosjektering, og har hatt ansvaret for flere av de store byggeprosjektene i Hamar-regionen. Byggeråd opplever stor etterspørsel etter prosjektadministrative tjenester i markedet. Med en større aktør i ryggen er Byggeråd klar for å dekke inn en enda større del av denne etterspørselen. Byggeråd har seks årsverk og satser aktivt på å øke antall medarbeidere. Stema overtar halvparten av aksjene.

Stema Rådgivning har nærmere 90 medarbeidere og har blant annet rammeavtaler med mange større offentlige byggherrer. Hovedkontoret er i Nannestad med avdelingskontorer i Oslo og Bergen.

– Vi ønsker oss fortsatt vekst, men vi skynder oss langsomt. Selv om det nå ble oppkjøp i to selskaper samtidig så har vi brukt tid på prosessen slik at vi vet at utvidelsen er riktig for oss, sier Løkke som merker at kundene er enda mer opptatt av kvalitet på personellet som tilbys enn noen gang.

– CVene blir lest nøye og vi er opptatt av å knytte til oss gode medarbeidere. Løkke ser utvidelsen i Innlandet og i Nordområdene som et viktig bidrag til selskapets videre utvikling.