Rekordmange jenter inn i realfagsstudiene

Andelen kvinner som er tilbudt studieplass ved realfagene her i landet, er høyere enn noensinne, viser torsdagens opptakstall fra Samordna Opptak.

Ved NTNU i Trondheim har kvinneandelen steget jevnt de siste årene. I årets opptak, som ble publisert torsdag, var det rundt 35 prosent jenter som ble tilbudt plass på realfagsstudiene. Dette er en økning på rundt 5 prosentpoeng fra 2010.

Jentene inntar studier som petroleumsfag, bygg og miljø, produktutvikling, materialteknologi, energi og miljø og teknisk geofag.

– Det at så mange skal studere samfunnsrelevante fag og at så mange av studentene er kvinner, er svært gledelig, sier prorektor ved NTNU Berit Kjeldstad, i en pressemelding.

Generelt har realfagsstudiene i Norge fått flere søkere de siste årene, og det er dermed tilrettelagt for flere plasser. Universitetet i Bergen har opplevd en solid økning i antall søkere – 58 prosent – siden 2008. Situasjonen er den samme i Oslo.

– Det er flott å se at de kommende studentene ønsker å bidra til å løse viktige samfunnsutfordringer. Behovet for realfagskompetanse i samfunnet er økende, og vi vet at våre kandidater vi være ettertraktet på arbeidsmarkedet, sier rektor Ole Petter Ottersen i en pressemelding