Biskop tilbyr romfolket sin hageplass

Biskop Tor B. Jørgensen tilbyr nå romfolket i Bodø plass i bispegårdens egen hage til de finner annet oppholdssted.

Onsdag kveld varslet Bodø kommune at romfolket i Bodø måtte forlate oppholdsstedet sitt på Gråholten. Forrige uke ble de bedt om å flytte seg fra Rensåsen etter at Helse- og miljøtilsynet i Salten hadde vært på befaring på stedet.

– Kanskje biskopen har et husvære til dem. Han har gått høyt ut i mediene og sagt hva vi bør gjøre, sa varaordfører Tom Cato Karlsen (Frp) til Avisa Nordland tirsdag.

Biskopen i Sør-Hålogaland bispedømme, Tor B. Jørgensen, har nå tatt ordføreren på ordet. Torsdag formiddag tilbyr han hagen ved Bispegården som midlertidig oppholdssted for romfolket.

– Dersom det ikke finnes andre løsninger i løpet av morgentimene, vil den aktuelle familien tilbys plass til sine telt i bispegårdens hage i et begrenset tidsrom, melder Jørgensen i et skriv til avisa.

– Erfaringer med en mer nyansert holdning denne sommeren, ville kunne danne et viktig grunnlag for den videre debatten både i byen og på landsbasis. Vi trenger en realistisk og human diskusjon om vårt samfunns mer langsiktige måte å møte de utfordringene romfolkets situasjon representerer i dagens «åpne» Europa – hvor også Bodø er en del, skriver biskopen videre. (©NTB)