Reddet av helikopter fra flommen i Målselv

To personer måtte lørdag evakueres med helikopter fra flomrammede områder i Målselv. Også flere andre steder i Troms har vannmassene gjort store skader.

Det er Målselv kommune som er hardest rammet, og oversvømmelsene her beskrives som en 50-årsflom.

– To personer ble fraktet ut av området med helikopter lørdag kveld, forteller operasjonsleder Jøran Bugge i Troms politidistrikt til NTB.

Så langt er det ikke kommet meldinger om personskader i det flomrammede fylket. Bugge hadde natt til søndag inntrykk av at det verste regnet var i ferd med å gi seg.

Hentet fra hustak

I tillegg til regnet bidro snøsmeltingen til at flere elver gikk over sine bredder i indre Troms. Veier, bruer og jordbruksområder er blitt ødelagt, og flere titalls mennesker skal ha blitt isolert av vannmassene.

Jørgen Ahlquist i Troms-politiet beskrev redningsaksjonen i Kirkesdalen i Målselv slik i et intervju med VG lørdag kveld:

– Vi måtte evakuere folk fra hustak og verandaer med flere helikoptre. Vannmassene sto til langt oppover husveggene. Store deler av veinettet her er også tatt av flom.

Busser innesperret

Også kommunene Bardu og Storfjord er berørt av flommen. I Østerdalen ved Inset ble to busser med rundt 60 passasjerer sperret inne av ras og en ødelagt bru. Og i Signadalen ble flere boliger isolert på grunn av jord- og steinras.

Mange veier er i dårlig forfatning, og myndighetene ber folk holde seg innendørs om mulig fram til søndag.

– Jeg hører at familier med barn har reist inn i flomområdene av ren nysgjerrighet. Det må ingen finne på å gjøre, sier ordfører Helene Rognli (H) i Målselv til avisa Nordlys. (©NTB)