Sol i sør, regn og kaldt i nord

Solgløtt i sør og vest, fortsatt regn i øst, og store temperaturfall i nord. I helga er det Sørlandet som har de beste utsiktene for sommervær.

Sørlandet har de mest solrike utsiktene for helga, og det ser ut til å bli en god del soltimer fra Telemark og sørover. Ytre strøk av Vestlandet slipper også unna det meste av nedbør i helga, og her kan feriefolket ha godt håp om sommervær og solskinn.

På Østlandet og i Nord-Norge er det derimot lite håp for godt utevær. Østlandet og Oslo må bare stålsette seg for enda mer vann. Det er her de største bygene i landet kommer denne helga, med mulighet for torden, mens Nord-Norge vil oppleve både temperaturfall og nedbør.

– I Nord-Norge ser det relativt trist ut, spesielt fra Bodø og nordover. Det vil bli en god del nedbør, og temperaturen vil ligge på knapt ti grader, sier meteorolog Pål Evensen i Meteorologisk institutt.

Trøndelag har også utsikter for sol, spesielt i ytre strøk. Trønderne skal likevel passe seg for lokale ettermiddagsbyger.

Bedre neste uke

For østlendingene tegner det heller ikke bra utover neste uke:

– I Sør-Norge ser det ikke ut til å bli de store endringene utover neste uke. Det vil bli samme værtype som vi nå har hatt i lengre tid, med veksling fra dag til dag, opplyser Evensen.

Også i sørlige deler av landet kan det være lurt å ha paraplyen på lur utover uka:

– Det vil være solsjanser de fleste steder i sør, men det er heller ingen steder det ikke kan komme en byge av og til.

I nord vil temperaturen stige igjen etter søndag, i tillegg ser regnværet ut til å passere etter hvert, slik at været blir bedre utover uka.

Lovende i Molde

Mandag starter Moldejazz, og her kan publikum kan se fram mot stigende temperaturer utover uka. Det ser også ut til å stort sett bli oppholdsvær under festivalen.

– Det ser ikke så verst ut for Molde. Utover uka vil det bli rundt 17-18 grader, og det er absolutt solmuligheter. Vindretningen er gunstig for Molde, så det vil ikke regne mye i byen denne uka. Regnet vil hovedsakelig komme lenger inn i fylket, opplyser Evensen. (©NTB)