God prosess rundt ny BNL-leder

Vi er meget fornøyd med prosessen man denne gang har valgt for å finne en ny leder i Byggenæringens Landsforening. For byggenæringen er dette en meget viktig stilling, og det er helt avgjørende at man nå finner frem til den beste kandidaten. BNLs lederstilling blir lyst ut i disse dager.

På bygg.no har vi et intervju med styreleder Jan Halstensen i BNL som forteller om prosessen og hvilke egenskaper man ser hos en ny BNL-leder.

Opp gjennom årene har det vært ansatt mange ledere i byggenæringens organisasjoner. Vi har ikke alltid vært fornøyd med prosessene som ofte har vært meget lukket. Det har ofte straffet seg. Nå velger man mer åpenhet, og langt flere personer blir involvert. Det at sentrale nøkkelfolk i næringen blir konsultert, synes vi er meget fornuftig.

Det er ikke alltid like enkelt å lede en paraplyorganisasjon som BNL. Det er viktig at lederen for BNL har god kunnskap om næringen, men det er også viktig at en slik person kan være samlende. Arne Skjelle som nå har ansvaret for BNL-skuta, har gjort en fremragende jobb i den tiden han har fungert.

Byggenæringen er en av Norges desidert viktigste næringer. BNL er en betydelig maktfaktor i det norske samfunnet – og det er viktig at organisasjonen får en person som kan målbære den store betydningen næringen har.

Håpet er at mange gode kandidater vil melde seg – og at man til slutt finner frem til den personen som kan føre BNL videre opp og frem.