Fortsatt rødt i Risa

2010 var et år med mange utfordringer for Risa AS, og flere av utfordringene fulgte med over i det neste året. Nå peker pilene endelig rett vei igjen.

2010 var preget av etterdønninger av finanskrisen, tøffe vintre, permitteringer og gamle drifts- og vedlikeholdskontrakter som påførte oss tap. Sommeren 2011 snudde imidlertid trenden og gav oss en god omsetning i andre halvår. Etter å ha foretatt tapsavsetninger på gamle prosjekter i størrelsesorden 45 millioner kroner, blir summen for 2011 likevel under null.

- Vi stopper på en omsetning på 1,196 milliarder kroner og et driftsresultat på - 21 millioner kroner for året som helhet. Dette er en forbedring fra 2010, men fremdeles ikke bra nok, sier finansdirektør for Risa-konsernet Jarl Scheie.

I Risa as legges det for 2012 opp til et aktivitetsnivå på lik linje med 2011.

- Vi har en god ordrereserve i selskapet og mye å regne på. De første veikontraktene var tøffe, men har gitt oss god erfaring og kompetanse som vi skal ha glede av fremover. Den gamle Stavanger kontrakten var smertefull og gikk ut i fjor, mens den nye kontrakten fungerer bra. Ytterligere to kontrakter fullføres nå i 2012.

- Det første halvåret av 2012 har gitt oss en god start. Vi har fram til mai i år oppnådd en omsetning på 480 millioner kroner, noe som 20 millioner mer enn i fjor. Driftsresultatet er positivt og hele 16 millioner kroner bedre enn foregående år. Dette gir oss et mye bedre utgangspunkt for året enn vi hadde i fjor, sier Scheie.

AS Betong
Situasjonen for AS Betong i 2011 har vært preget av lav aktivitet og pressede priser. Vi opplever at dette kommer i kjølvannet av og er forårsaket av den reduserte byggeaktivitet under finanskrisen. Omsetningen var på 179 millioner kroner, noe som er på samme nivå som 2010. Driftsresultatet ble
-12 millioner kroner.

AS Betong har gode produksjonsforhold i sin nye hall på Skurve og gode muligheter til å øke produksjonen betraktelig uten store investeringer.

Holt Risa AS
Holt Risa AS opererer i et lite marked og aktiviteten kan svinge. Markedet for betongpeling var preget av overkapasitet og derav lave priser, mens markedet for spunting og stålkjernepeling var bedre. Etter en treg start på året tok aktiviteten seg kraftig opp etter sommeren. Selskapet endte til slutt med en omsetning på 106 millioner kroner og et driftsresultat på tre millioner kroner.

Jærbetong AS
Aktiviteten i Jærbetong AS i 2011 har vært på nivå med 2010. Også for Jærbetong AS var starten av året treg, med en betydelig aktivitetsøkning mot og etter sommeren. Flere av våre store kunder forsøkte nok å unngå støparbeid i den kalde perioden i begynnelsen av året. Omsetningen for 2011 ble til slutt 135 millioner kroner med et driftsresultat på sju millioner kroner.

Bjørns Hage og Anlegg AS
Aktiviteten i Bjørns Hage og anlegg AS har vært på nivå med 2010, men en noe lavere varegjennomstrømning gir også noe lavere omsetning. Omsetningen ble 73 millioner kroner med et driftsresultat på en million kroner. Aktiviteten har variert gjennom året, men ikke utover forventede sesongvariasjoner.

Året som kommer
- I Risa Konsern har vi for 2012 lagt opp et budsjett med en omsetning på 1688 millioner kroner og et driftsresultat på 49 millioner kroner. Vi har en god ordrereserve på 1500 millioner kroner og ser et marked med god tilgang til nye ordrer, selv om vi gjerne skulle sett prisbildet litt høyere. Den gode trenden fra andre halvår 2011 har fortsatt. V har så langt i år (mai) bokført en omsetning på 660 millioner kroner, og et driftsresultat på 11 millioner kroner. Dette gir oss en start på året som omsetningsmessig er 70 millioner høyere enn 2011 og 35 millioner bedre resultatmessig, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi hadde som nevnt mange og tøffe utfordringer i forrige runde, men vi har gjort viktige skritt og gradvis jobbet oss tilbake. Den gode starten på dette året ser ut til fortsette, avslutter de.