Recs styre i krisemøte om refinansiering

Refinansieringen i solenergiselskapet Rec er i fare etter at obligasjonseierne har sagt nei til tilbudet fra selskapet. Styret satt tirsdag i krisemøte for å finne en vei ut av uføret.

Handelen med Rec-aksjer på Oslo Børs ble stanset rett før klokka 14 tirsdag på grunn av et møte mellom kreditorene i et obligasjonslån på 320 millioner euro – eller rundt 2,4 milliarder kroner, skriver E24.

Rundt en time senere kom meldingen om at skissen som Rec har lagt fram, ikke blir godtatt. Styreleder Jens Ulltveit-Moe og resten av styret møttes klokken 15 for å finne ut av saken. Tirsdag kveld hadde det ikke kommet noe nytt fra det møtet.

– Emisjonen er historie
– Vi vet at tilbudet er sagt nei til, og betingelsene for emisjonen har falt. Emisjonen er nå historie. Dette var ikke uventet, sa Ulltveit-Moe til E24 tidligere tirsdag.

Konsernsjef Ole Enger vil ikke kommentere innholdet i styremøtet overfor NTB, men sier man onsdag vil komme tilbake med informasjon om hva solenergiselskapet vil gjøre for å bedre gjeldssituasjonen.

Emisjonen på 1,3 milliarder kroner skulle etter planen bidra til å sikre tilstrekkelig albuerom til å drive det kriserammede selskapet videre. Den skulle etter planen stemmes over av aksjonærene senere i juli.

Avhengig av tilsagn
Obligasjonslånet er en forutsetning for at både bankene og deltakerne i Recs emisjon skal godta betingelsene, og dermed er det helt uvisst hva som skjer videre i Recs refinansiering. Det kan være aktuelt for selskapet å tilby obligasjonseierne en løsning hvor de ettergir mindre av gjelden enn i det første tilbudet.

Rec er videre også avhengig av støtte fra banker og aksjonærer for å få gjennom refinansieringen, ifølge Dagens Næringsliv.

En revidert refinansieringsplan forutsetter godkjennelse på generalforsamling i selskapet før den kan settes ut i livet. Handelspausen i Rec-aksjen fortsetter inntil situasjonen er avklart.