NHO vil ha samferdselsløft

- Tilstanden til norsk samferdselssektor er dramatisk etter lang tids forsømmelse og trenger et løft de neste årene, sier NHO-direktør Petter Haas Brubakk.

Forslaget fra transportetatene gir et godt bilde av hvilke utfordringer samferdselssektoren står overfor og er et godt grunnlag for det videre arbeidet med Nasjonal transportplan (NTP) 2014-2023. NHO deler regjeringens mål om en "tipp-topp" samferdselssektor innen 20 år: - For å greie dette trenges høyere investeringsramme enn det regjeringen har gitt etatene som grunnlag for sitt planarbeid, sier Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, i forbindelse med NHOs høringsinnspill til etatenes NTP-forslag.

Samferdsel er en viktig rammebetingelse for norsk næringsliv. For å sikre et konkurransedyktig næringsliv også i fremtiden, må det til en kraftig fornyelse av samferdselssektoren: - Skal vi lykkes er det viktig at vi også ser på hvordan vi planlegger, organiserer og gjennomfører utbygging av store samferdselsutbygginger, sier Brubakk. - I 2020-2025 kommer eldrebølgen og vil sette enda større krav til prioriteringer av offentlige midler.

- Norsk økonomi tåler økt satsing på samferdsel og vi må ikke la tidsvinduet vi nå har gå fra oss, fortsetter Brubakk. - NHO har gjort klare prioriteringer av hvilke prosjekter som er viktig for næringslivet. I tillegg har vi konkrete forslag for hvordan vi kan få til en raskere og mer effektiv utbygging av sektoren.

- Vi håper at regjeringen lytter til våre innspill og at de tar med seg våre forslag i sitt arbeide med neste NTP som legges frem tidlig 2013, avslutter Brubakk.