16 personer hjemløse etter storbrann i Sarpsborg

Et murhus i Sarpsborg sentrum som ble skadd i brann natt til tirsdag, rives på grunn av rasfare.

Fire familier med til sammen 16 personer er uten hjem etter brannen.32 personer ble evakuert fra gården i St. Marie gate, samt fra to gårder i Sverres gate og Pellygata.

Politiet fikk melding om brannen klokken 2.16.

Til legevakt
– Alle har kommet seg ut av den brennende bygningen. En mor med to små barn er kjørt til legevakta for sjekk. Ellers er ingen skadd. Brannen ser ut til å ha startet i andre etasje, forteller operasjonsleder Tommy Moen i Østfold politidistrikt til NTB.

De evakuerte er innlosjert på to hoteller i byen. På grunn av mye vind og kraftig røykutvikling har slokkearbeidet vært vanskelig, og ved 4-tiden var bygningen fullstendig overtent. Ved 5-tiden raste deler av huset sammen.

Restaurant og boliger
Gården i St. Marie gate er et murhus med restaurant i første etasje og boliger i andre og tredje etasje. Huset er totalskadd og vil bli revet i løpet av morgentimene på grunn av stor rasfare. Veiene rundt brannstedet vil bli sperret av en stund framover.

Representanter for Sarpsborg kommunes kriseteam har vært i arbeid hele natten og skal forsøke å skaffe boliger til de 16 personene i fire familier som ikke kan flytte tilbake.

– Vi vil også bistå med psykososial støtte til de som trenger det, sier fungerende rådmann Kirsti Skaug.