Firesafe kjøper seg inn i Safer AS

1.juli kjøpte Firesafe har kjøpt Oslo- firmaet Safer AS, av eneeier Knut Solset.

Firesafe har kjøpt 35% av selskapet, med avtale om å kjøpe de resterende 65% i 2014. Safer ble etablert i 2000 av Solset som fortsetter som daglig leder i firmaet.

Inergeneksperten
Safer selger og installerer inergen gassslokkeanlegg, hovedsakelig på Østlandet. Selskapet har en ekslusiv forhandleravtale med Fire Eater AS. Inergen er en ikke-giftig og ikke-brennbar gass som bringer oksygennivået i luften ned til omkring 16% slik at en brann slokker. De siste årene er også inergen blitt tatt i bruk i f.eks. lagerbygg og produksjonslokaler der en driftsstans eller skade på varebeholdningen får store konsekvenser, bl.a. Tine Meieriers nye lagerbygg på Jæren.

Nytt marked med høy kompetanse
- Safer er en lønnsom og veletablert virksomhet, og Knut Solset er en av dem med størst kompetanse på inergen i Norge. For oss er Safer en spennende mulighet til å komme inn et interessant marked i vekst. Safer vil gi oss tilgang på nye og interessante kunder og tilføre oss ny spisskompetanse. Vi ser også etter andre firma innen brannsikring som kan tilføre oss ny kompetanse eller nye markeder, forteller Ameln. Safer har i tillegg til nye installasjoner også en betydelig portefølje av serviceavtaler, sier adm.dir. i Firesafe AS, Morten Ameln.

Safer forventer en omsetning på nærmere 10 mill kr i år. Knut Solset sier at han håper at Firesafe sin størrelse vil bidra til ytterligere vekst for Safer.