Ny adkomst til Operatunnelen åpner 3. juli

I løpet av tirsdag 3. juli åpnes en ny adkomst fra Rådhusgata til Operatunnelens vestgående løp.

Samtidig blir det også mulig å kjøre ut av tunnelens vestgående løp og til Rådhusgata.

– Endringene innebærer at trafikanter som skal fra Oslo S og vestover mot Drammen slipper å kjøre østover via Grønlia. Trafikanter som kommer østfra i Operatunnelen, får nå muligheten til å kjøre opp ved Havnelageret og via Rådhusgata til Kvadraturen og Oslo S, sier Kjetil Fløtre, byggeleder i Statens vegvesen.

Bedre flyt i trafikken
– Når de nye av- og påkjøringsmulighetene åpner vil dette lette trykket på rundkjøringene ved Tollboden og Oslo S. Vi regner med at dette vil gi bedre flyt i trafikken i området, men spesielt i rushtiden må man fortsatt regne med å stå i kø,sier Fløtre.

Buss for tog fra Oslo S
I perioden fram til 6. august er store deler av togtrafikken til og fra Oslo S innstilt fordi Jernbaneverket oppgraderer toglinjene. Mange passasjerer skal i stedet transporteres med buss for tog, noe som medfører at et stort antall busser kjører i området. Dette medfører økt trafikk. – Vi oppfordrer alle som ikke strengt tatt må kjøre bil i området til å vurdere alternative framkomstmidler i denne perioden, sier Fløtre.

Full effekt fra høsten
Det gjenstår fortsatt arbeider i Skippergata og Rådhusgata. Disse gatene skal ferdigstilles i september i år, og det er først da området rundt Havnelageret får sin endelige utforming. På grunn av disse arbeidene, i tillegg til økt busstrafikk rundt Oslo S i sommer, er det først til høsten at åpningen av de nye adkomstene til Operatunnelen vil gi full effekt på trafikkavviklingen.

Akershusstranda stenges mot Myntgata 3. juli
3. juli stenges Akershusstranda mot Myntgata. Adkomst til eiendommene opprettholdes. Ny kjørerute blir i forlengelsen av Langkaigata på Festningskaia, med direkte adkomst til kaiområdene.