Veidekke viser frem nye E18 i bildebok

Bare tre uker etter at nye E18 mellom Sky og Langangen åpnet, er Veidekke og fotograf Rolf Estensen ute med en 136-siders fotobok fra mønsterprosjektet i Vestfold og Telemark.

6. juni åpnet den nye firefeltsveien mellom Sky og Langangen. Veidekke Entreprenør utførte jobben sammen med Hæhre Entreprenør for byggherre Statens vegvesen, og under hele prosjektet har Veidekke og fotograf Rolf Estensen dokumentert alt fra rå natur til maskiner og mennesker i arbeid.

Nå - kun tre uker etter daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og statsminister Jens Stoltenberg klipte snora - er boken Veien mot fremtiden ute. Her ser du hvordan Sky-Langangen har tatt form gjennom Estensens linse.

- Vi har hatt mange store veiutbygginger i Veidekke, men på dette prosjektet tok vi tidlig et initiativ til å dokumentere og presentere veiens tilblivelse på en ny og annerledes måte som viser både prosessen, naturen og maskinene. Vi får se kompleksiteten i prosjektet gjennom fotografiene, og vi får se kanskje det viktigste av alt: menneskene som har skapt verdiene, sier konsernsjef i Veidekke, Terje R. Venold.

Boken vil være tilgjengelig på utvalgte bibliotek og Veidekke-kontorer i området, og høgskoler og universitet over hele landet.