Mestergruppen opp 330 millioner på ett år

Omsetningen i Mestergruppen endte på 2,67 milliarder i 2011, en økning på 330 millioner fra året før. Driftsresultatet ble 78 millioner kroner.

– Mestergruppen utvikler seg som planlagt etter Ferd sin inntreden på eiersiden i selskapet våren 2011, sier administrerende direktør i Mestergruppen Morten Bjerke i pressemelding.

I 2011 gjorde konsernet flere oppkjøp og etablerte seg blant annet i Oslo og Trondheim gjennom oppkjøpene av Sentrum bygg og Heimdal Sag. Det har bidratt til både omsetningsvekst og resultatforbedring. I 2012 er Alf Valde AS i Ålesund overtatt.

- Våre kunder har behov for flere logistikkpunkter rundt omkring i landet. Den strategien er et klart ønske fra våre kunder, sier Morten Bjerke.

Basis for handelsvirksomheten i konsernet, Byggeriet Norge, er omsetningen til medlemmene i de mange huskjedene som benytter konsernet som leverandør og distribusjonspartner.

Mesterhus og Systemhus igangsatte 2000 boliger i 2011. Det gjorde Mesterhus til største boligbygger for 13 år på rad.

– Samtidig som vi bygger organisasjon for å ivareta veksten er vi opptatt av å drive effektivt. Lean & Mean er viktige stolper i utviklingsagendaen. Vi lever i et marked med små marginer og fokuset på effektivitet blir en avgjørende faktor for vår, og våre kunders fremtidige konkurransekraft. Kundene forventer bedre priser og rimeligere totalleveranse – det må vi forholde oss til sier Bjerke som ser lyst på utviklingen i 2012.