Ingen utvidelse av streiken på norsk sokkel

Fagforbundene Industri Energi, SAFE og Lederne har besluttet å ikke ta ut flere medlemmer i streik. Norsk produksjon av olje og gass er for øyeblikket redusert med rundt 15 prosent som følge av streiken.

Fredag møttes forbundene for å diskutere effektene av den pågående streiken og vurdere en eventuell opptrapping.

– Forbundene har besluttet at streiken foreløpig holdes på dagens nivå. Eventuell opptrapping av streiken vurderes fortløpende, og forbundene er enige om å møtes på nytt tidlig i neste uke for å ta en ny vurdering av situasjonen, melder Industri Energi på sine nettsider.

Siden natt til søndag 24. juni tok de tre forbundene 708 medlemmer på Skarv, Oseberg feltsenter, Heidrun og Floatel Superior ut i streik. Dette tilsvarer redusert produksjon med 11 prosent på norsk sokkel. I tillegg har Statoil valgt å stenge flere installasjoner knyttet til Oseberg feltsenter, noe som medfører ytterligere reduksjon i oljeproduksjonen.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har tidligere i uka gjort det klart at det ikke er aktuelt å gripe inn i konflikten med tvungen lønnsnemnd med det første.

Forbundene kjemper for å beholde det de mener er framforhandlede pensjonsrettigheter, samt lønnsansiennitet for lærlinger og pappapermisjon på linje med andre arbeidstakere.