Bjørn Bygg og NCC får Statsbygg-kompensasjon

Statsbygg kompenserer for  utgiftene som NCC Construction AS og PEAB v/ Bjørn Bygg AS pådro seg i en anbudskonkurranse om å bygge nytt politihus i Tromsø.

På oppdrag fra Troms politidistrikt skal Statsbygg være byggherre for etablering av nytt politihus i Tromsø. Det ble derfor gjennomført en åpen anbudskonkurranse for totalentreprise med løsningsforslag. Ved tilbudsfristens utløp hadde det kommet inn fire forslag.

I februar meddelte Statsbygg at løsningsforslaget til Entreprenørcompaniet Nord AS (Econor) var valgt.

I etterkant av meddelelse om valgt leverandør har de tre tilbyderne som ikke ble innstilt som nr 1, anført i klage at Statsbyggs forståelse av konkurransegrunnlaget er feil, og at oppdraget er tildelt feil tilbyder.

- Vi mener at beskrivelsen i tilbudsgrunnlaget er tydelig nok og er et godt grunnlag for konkurransen, men ser i ettertid at det som er skrevet, kan leses på forskjellige måter. I slike konkurranser må det kunne forventes at tilbyderne utøver et fornuftig skjønn og tar ansvar for at bygget som tegnes tilfredsstiller den aktuelle kommunedelplanen, sier avdelingsdirektør Linda Sunde Eriksen i Statsbygg til egne nettsider.

- I behandlingen av klagesakene har det vært viktig for oss som byggherre å holde fremdriften i prosjektet og komme videre til byggestart for politihuset. Derfor ønsket Statsbygg å gå i dialog med alle tilbyderne for å få endelig avklaring.

Statsbygg har nå kommet til enighet med NCC Construction AS og PEAB v/ Bjørn Bygg AS. På bakgrunn av anførselen i klagene og den usikkerhet som er knyttet til konkurransegrunnlaget, yter Statsbygg en kompensasjon til de to tilbydere.

Statsbygg kompenserer for de utgiftene som de har pådratt seg i selve anbudskonkurransen. Klagen fra Consto AS, som er rangert sist, er også behandlet av Statsbygg.

- Vi er glad for å ha kommet til enighet med PEAB v/ Bjørn Bygg AS og NCC Construction AS, men beklager at vi ikke har kommet til enighet med Consto AS, sier Sunde Eriksen.

Statsbygg mener Econor, entreprenøren som er innstilt som vinner av konkurransen, har svart godt på oppgaven og tegnet et flott bygg for politiet. Nå avventer Statsbygg endelig beslutning om byggestart fra oppdragsgiver.

- Nå ser vi frem til å komme i gang med bygging av det nye politihuset i Tromsø, slik at Troms politidistrikt får et fint og funksjonelt politihus i Tromsø, sier Linda Sunde Eriksen.