Neumann sikrer bærekraftig skogbruk

Neumann Bygg har i løpet av det siste året arbeidet med å bli PEFC-sertifisert (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

- Den 13. juni mottok vi vårt PEFC Chain of Custody-sertifikat, sier kategorisjef Vibecke Myran i en pressemelding.

Sertifiseringen skal sikre at virket er sporbart, avvirket i tråd med norsk lov og følger alle prinsipper for bærekraftig skogbruk.

Neumann har oppnådd at de fleste av deres trebaserte innkjøp kommer fra sertifiserte leverandører.

- Det har vært en utfordring å komme dit vi er nå, men de fleste leverandørene har nå klart å innfri våre krav slik at vi fikk på plass en Chain of Custody-sertifisering. Vi har mottatt dokumentasjon som sikrer at virket eller råvaren våre leverandører selger til Neumann kun kommer fra bærekraftig skogbruk, forklarer Myran.

Dette har også betydd at Neumann har endret sine interne rutiner når de velger leverandører.

- Nå er det et naturlig krav at valgte leverandører er PEFC-sertifisert, sier Myran.

Nyheten om at Neumann fått på plass en sporbarhetsgaranti, får god mottakelse.

- I Skanska er vi levende opptatt av at våre leverandører også tar en aktiv rolle i det å tilrettelegge for og promotere en bærekraftig byggenæring. Vi er derfor svært fornøyde med at Neumann nå er blitt PEFC-sertifisert, sier kategoriansvarlig for interiør i Skanska Reidar Algrøy.

- Skanska ønsker at alle trebaserte produkter skal kunne spores tilbake til en bærekraftig kilde, og for prosjekter som skal sertifiseres i henhold til miljøklassifiseringsstandarden BREEAM er det et absolutt krav at alle ledd i verdikjeden for trebaserte produkter er sertifisert i henhold til en eller flere standarder for bærekraftig skogbruk. PEFC sertifiseringen gjør det lett å velge Neumann, fortsetter han.

Skanska Teknikk har vært pådriver for at denne sertifiseringen er på plass

- Det er vi veldig stolte av, sier fungerende miljøsjef Heidi Lyngstad i Skanska.

- Dette er så vidt oss bekjent den første bærekraft-sertifisering av en byggevaregrossist i Norge.