Slik blir nye Hønefoss VGS

Buskerud Fylkeskommunes kåret samarbeidet Reinertsen AS, datterselskapet tegn_3 og HUS arkitekter til vinnere av design- og priskonkurransen om å bygge Hønefoss Videregående skole.

Om to år vil elevene ved Hønefoss VGS møte en ny og moderne skole.

Reinertsenkonsernet og HUS arkitekter har lagt vekt på å designe en skole med varierte og gode læringsarenaer, både inne og ute.

I konkurranse med fire andre tilbydere valgte Buskerud Fylkeskommune Reinertsens løsning. I samarbeid med HUS arkitekter vil de ha klart et ferdig omforent forprosjekt 31. januar 2013. Hele skoleanlegget inklusive utearealer planlegges ferdigstilt sommeren 2015, med innflytting i bygget noe før.

- Reinertsen, tegn_3 og HUS Arkitekters bidrag skiller seg ut som konkurransens klart beste. Med prosjektets klare og veloverveide organisering ligger forutsetningene for videreutvikling av prosjektet til et flott skoleanlegg vel til rette, skriver juryens arkitekter i sin kritikk.

Synlige studieretninger og variert læring
Hønefoss VGS er yrkesfaglig skole. Det er viktig for fylkeskommunen å synligjøre alle studieretningene, og alle mulighetene for læring som finnes ved skolen.

I hjertet av skolen vil finner vi skolens aula. Her har man plass til flere hundre elever. Fra aulaen vil man kunne se inn til flere av studieretningene. Elever og lærere ved Hønefoss VGS vil for eksempel kunne få innsikt i arbeidet og læringen som gjøres av elever ved bygg og anleggsteknikk og Teknikk og industriellproduksjon. Skolen utformes for å sikre god kontakt mellom studieretningene her. Dermed legger man grunnlaget for mye og variert læring ved skolen.

Godt samarbeid
Det er et velkjent og godt fungerende team, som nå hiver seg på den store oppgaven med å bygge ny skole.

- Vi gleder oss veldig til å bygge Hønefoss’ nye skole. Vi har hatt og har et svært godt samarbeid med HUS arkitekter. Sammen har vi bygget flere Barne- og ungdomsskoler tidligere, og nå nylig Charlottenlund Videregående skole i Trondheim. Her benyttet vi samme modellen for utbygging som vi vil benytte ved utbyggingen, av Hønefoss Videregående skole, forteller Kristian Reinertsen i Reinertsens Divisjon Store Landprosjekter.

Buskeruds føringer
Hønefoss Videregående Skole vil få et brutto areal på 14.435 kvadratmeter og et netto areal på 10. 520 kvadratmeter. Buskerud Fylkeskommune har gitt klare føringer som forutsetter en kompakt skole med krav til nøkternt arealbruk, sambruk og universell utforming.

- Denne skolen vil ha en god utnyttelse av sitt areal. Sammen med HUS arkitekter har vi funnet en god løsning for en kompakt skole som vil fungere godt for både elever, lærere og andre ansatte ved skolen. Vi har fokusert på universell utforming av skolen. Vi ønsker også at skolen skal være optimalt plassert i forhold til terrenget rundt skolen. Her gis skolen en design og arkitektur som legger forholdene til rette for å videreutvikle anlegget i samarbeid med eier og brukere, sier Reinertsen.