Arbeidsledigheten øker fortsatt

Arbeidsledigheten øker for tredje måned på rad. I juni fikk vi 1.300 flere ledige, og totalt står nå 64.200 mennesker helt uten jobb i Norge.

– Dette kan indikere at det har skjedd en endring i arbeidsmarkedet, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Bjørn Gudbjørgsrud i Nav.

Ledigheten var på 2,4 prosent i utgangen av juni. Det er 1.300 færre enn til samme tid i fjor.

Arbeidsledigheten økte i de fleste fylker. Men sammenlignet med juni i fjor har Sør-Trøndelag (11 prosent nedgang), Møre og Romsdal og Hordaland (begge 10 prosent nedgang) hatt fall i antall ledige. I Østfold og Vest-Agder var det i juni i år 6 prosent flere ledige enn på samme tid i fjor.

Høyest er ledigheten i Østfold og Telemark, med 3,3 prosent. Sogn og Fjordane (1,5 prosent), Rogaland og Møre og Romsdal (begge 1,8 prosent) har lavest arbeidsledighet.

Innen bygg og anlegg ble 3 prosent flere uten jobb i juni, men ledigheten er fortsatt lavere enn i samme måned i fjor. 6.400 personer i bransjen er nå registrert som arbeidsledige, 12 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Arbeidsledigheten er lavest innen undervisning og akademia, begge med 1 prosent. Størst andel ledige finner vi innen reiseliv og transport og barne- og ungdomsarbeid. Begge grupper hadde ved utgangen av juni 3,7 prosent arbeidsledighet.