HENT signerte samspillskontrakt

Administrerende direktør Øivind Christoffersen fra Statsbygg og avdelingsleder Hans Magnus Wold Haug fra HENT as signerte i går samspillskontrakt for byggeprosjektet Gunnerus gate 1 i Trondheim.

Dette er et ledd i utviklingen av hovedcampus for Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Statsbygg har besluttet å gjennomføre en rehabilitering/ombygging av Gunnerus gate 1 i Trondheim som et ledd i å utvikle Kalvskinnet til hovedcampus på Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST).

Vedlikeholdsbehov
Det er et stort vedlikeholdsbehov i hele Gunnerus gate 1. Store deler av de tekniske anleggene må utskiftes. I tillegg skal planløsningen endres for oppnå hensiktsmessige og mer rasjonelle og arealeffektive lokaler tilpasset HiST sitt nåværende og fremtidige behov.

Hele bygningen har i dag et brutto bygningsareal på 10 369 kvm, men prosjektet avgrenses til 8418 kvm hvorav halvparten er byggetrinn 1.

Trinn 1
Dette trinnet består av en rivefase og en oppbyggingsfase. I denne fasen er det kun den nordre delen av bygget og takarealer som blir berørt. Dette utgjør ca. 4300 kvm. Rivefasen startet 5. juni 2012 og vil pågå fram til ca. 15. august 2012. Det er planlagt at oppbyggingsfasen skal starte 1. september 2012 og vil pågå i ca. ett år.

Trinn 2
Dette trinnet består av rehabilitering og ombygging av den søndre delen av Gunnerus gate 1. Fasadearbeider vil bli fullført i denne fasen. Denne delen av prosjektet er ikke fullfinansiert og oppstart er ikke avgjort.