Løft for Spenncon

Spenncon økte inntektene med nesten 27 prosent i 2011 og resultatet ble åtte ganger høyere enn året før.

Årsresultatet viser at finanskrisen er avblåst og at byggindustrien er på full fart oppover. Med mål om å bli 30 prosent mer effektiv, satser selskapet stort på kompetanseheving blant de ansatte. Det har gitt resultater.

- Vi er svært fornøyde med fjoråret, sammenlignet med 2010. Spesielt hyggelig er det at vi opplever færre tapsprosjekter. Vi har satset hardt på økt kompetanse og effektivitet i organisasjonen. Det merkes i at vi har styrket gjennomføringsevne i prosjektene, er mer produktive og har bedre marginer, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Spenncon.

Utenlandsk konkurranse
Det er stadig flere utenlandske aktører i norsk eiendomsnæring. Både økt etablering av utenlandske aktører og økt import arbeidskraft gir overkapasitet i det norske markedet. Det betyr at norske bedrifter må bli enda flinkere for å beholde konkurranseevnen. Derfor har Spenncon gjennomført en storstilt opplæring av organisasjonen. Målet er å videreutvikle en bedriftskultur med sterkt fokus på kontinuerlig forbedring. Det er lagt særlig vekt på å øke effektiviteten og sikkerhet på arbeidsplassen.

- Vi har hatt et gjennomgående kompetanseløft i hele Spenncon og forebygge ulykker. Det er gøy å se at vi kan oppnå økt lønnsomhet ved blant annet å in-source leverandørkjeden, og tilby komplette råbygg til entreprenører, sier Hovland.

Hovland kan fortelle at det er blitt mer vanlig at byggemarkedet etterspør helhetlige leveranser og god rådgivning. Tidligere har et for stort og ensidig kostnadsfokus gitt unødig mye oppdeling av entreprenørenes innkjøp. Resultatet blir økte kostnader og økt risiko. Usikkerhet rundt leveringsdyktighet, kvalitet, og tidsoverskridelser gjør at innkjøpernes risikovurdering blir lavere enn hva som er reelt.

Godt med kapasitet i bransjen
Markedet preges av økt etterspørsel i årets første måneder, men det er likevel ledig kapasitet til å gjennomføre flere oppdrag.

- Selv om krisen nå er over for Norges del opplever vi at det generelt fremdeles er mye ledig kapasitet i Norge, sier Hovland.

Økt fokus på ledere
- Det er arbeidslederne som har aller størst påvirkningskraft på Spenncons resultater. Vi arbeider nå med å styrke vår posisjon som prosessleverandør til byggindustrien. For å sikre best mulig leveranse til kundene er vi helt avhengig av arbeidsledernes innsats og gir dem derfor ledertreningskurs slik at de har de beste forutsetninger, forteller administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.

Selskapet har derfor fokusert på å bygge en god sikkerhetskultur og samtidig øke kapasiteten i firmaet, for å komme styrket ut av krisen.