Ramirent ut av Utleieforeningen

Ramirent melder seg ut av Norsk Utleieforening.

Norges største utleieselskap har bestemt seg for å melde seg ut av Norsk Utleieforening.

- Det er riktig at Ramirent har meldt seg ut av Utleieforeningen. Utmeldingen gjelder med virkning fra årsskiftet, samtidig som vi ønsker å opprettholde vår tilknytning til NHO. Ramirent har siden starten vært foreningens bærebjelke når det gjelder finansiering, kompetansetilførsel og arbeidsinnsats, sier Ramirents Bjørn Larsen til Byggeindustrien.

- Som følge av denne ressursinnsatsen har vi noen forventninger i forhold til hvordan foreningen skal ledes og utvikles til beste for utleiebransjen generelt. Videre må vi i dette engasjementet som i andre sammenhenger løpende vurdere kost/nytte, legger han til.

- Det kommer som lyn fra klar himmel at Ramirent nå velger å melde seg ut av Utleieforeningen, sier Arne K. Bugge, daglig leder i Norsk Utleieforening.

- Dette er leit for utleiebransjen, men jeg synes også det er leit for Ramirent. De har vært en aktiv aktør i foreningen helt siden Kurt Opseth var med på å etablere den. Vi hadde selvsagt håpet at Ramirent skulle fortsette å være en aktiv del av videreutviklingen av bransjen, fortsetter han.

Ifølge Bugge har ikke Ramirent kommet med noen begrunnelse for utmeldelsen.

- Gjennom Utleieforeningen kan Ramirent aktivt være med på å utvikle rammevilkårene for bransjen. Samspillet mellom utleieaktører fra hele landet har også betydd mye for utviklingen av utleiekonseptet og profesjonaliseringen av det. Jeg er forundret over at Ramirent ikke lenger vil være en del av et slikt fellesskap, sier han.

Frykter du at flere medlemsbedrifter vil melde seg ut?

- Overhodet ikke. Jeg opplever et stort engasjement rundt foreningens arbeid. Vi er blant annet i gang med et veldig stort prosjekt som går på utarbeidelse av sikkerhetsveiledninger for maskiner og utstyr. I løpet av 1,5 år vil vi utvikle opp til 1000 modellspesifikke veiledninger for leieutstyr som skal være til bruk for våre medlemmer. Ramirent har dessverre ikke vist så stort engasjement rundt dette prosjektet, men at de nå tar steget og melder seg helt ut av foreningen er høyst overraskende og en meget beklagelig sak, svarer Bugge.

Han understreker at døren til Utleieforeningen alltid vil være åpen for Ramirent.

- Ramirent er en viktig brikke i hele utleie-Norge og er særdeles ønsket inn i Norsk Utleieforening.