Bærum-ja til KLPs prestisjeprosjekt

Bærum Kommune har gitt klarsignal for byggestart av et miljøvennlig kjøpesenter med BREEAM-klassifieringen "Outstanding".

- Vi har visjoner om å oppføre et bygg der leietakere og besøkende inspireres til en grønn atferd og samtidig vil vi skape et godt nærmiljø og naturlig samlingssenter for Fornebu og nærområdene, sier direktør Steinar Manengen i KLP Eiendom som er ansvarlig utbygger for prosjektet Fornebu S.

Senteret skal  utvikles med en tydelig miljøprofil og implementerer miljøsertifiseringen BREEAM med høyeste standard ”Outstanding” i prosjekt- og byggefasen, noe som stiller meget strenge krav til blant annet materialer, energibruk og avfallshåndtering.

Gjennom valg av materialer i ubehandlet tre, lys granitt og stein, er det lagt vekt på at arkitekturen skal stå i harmoni med landskapet rundt og da spesielt nærheten til sjøen.

- Torget vil bli et samlingssted og midtpunkt for innbyggerne i området. Bærum kommune skal oppføre bygg med kommunale tjenester i tilknytning torget. I tillegg vil du vil finne et bredt tjenestetilbud innen helse, sier Steinar Manengen.

Med sine 25 000 kvadratmeter, fordelt over to etasjer vil Fornebu S romme rundt 80 butikker, 900 parkeringsplasser samt restauranter og helsetjenester.

Over senteret skal det bygges fire boligblokker med til sammen 80 boliger. Allerede har leietagere vist stor interesse.

 AMB Arkitekter har vært med på utviklingen av Fornebu S siden 2006.