Baneservice bygger for 200 millioner

Jernbaneverket har innstilt Baneservice som leverandør av nytt kontaktledningsanlegg på strekningen Egersund-Sandnes.

Prosjektet skal pågå i tre år og har en verdi på ca 200 millioner kroner.

Kontaktledningsanlegget på strekningen Egersund - Sandnes er fra 1956. Nå skal det 56 år gamle anlegget fornyes for å hindre feil og problemer med strømforsyningen til togene. I løpet av tre år skal hele 1600 kontaktledningsmaster byttes ut med nye.

Administrerende direktør i Baneservice Rigmor Gangsø er glad for at Jernbaneverket valgte Baneservice som entreprenør til dette oppdraget.
- Det er viktig for Baneservice å få langsiktige kontrakter. Det gir oss mulighet til å sikre sysselsetting, samt fortsette opplæringen av nye fagarbeidere som det er en stor mangel på innenfor jernbanebransjen.

Baneservice har siden 2001 hatt alle de store kontaktledningsprosjektene på Sørlandsbanen. Selskapet har bygget nytt KL-anlegg på strekningen Sandvatn til Kristiansand og på dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger.

- Den fornyede tilliten viser at Baneservice er konkurransedyktig på denne typen oppdrag og at vi leverer kvalitet. I tre år til skal vi fortsette å bruke vår spisskompetanse innen kontaktledningsfaget på en bane vi kjenner godt fra før. I tillegg til å ha et meget dyktig fagmiljø har vi spesialmaskiner til denne typen oppdrag. Det er godt å erfare at kunden verdsetter dette ved tildeling av kontrakter, sier Gangsø.

Baneservice planlegger oppstart i september, og prosjektet vil trolig sysselsette rundt 25 personer.