Rekordtall fra TESS

Den norske slangeleverandøren TESS legger i disse dager fram rekordtall. Omsetningen i 2011 vokste med 9,4 prosent til totalt 2,13 milliarder kroner.

Resultatet før skatt endte på 125,9 millioner kroner. Det tilsvarer 5,9 prosent av omsetningen.

2011 ble derfor et rekordår for TESS. Både omsetningen og resultatet er bedre enn rekordtallene i 2007 og 2008, den gang storparten av næringslivet oppnådde rekorder. Bedriften har en egenkapitalandel på hele 51,9 prosent av totalkapitalen. Den sterke likviditeten gjør at investeringer og oppkjøp blir tatt direkte over driften.

Resultatet før skatt vokste med 74,5 millioner kroner, som er 69 prosent bedre enn året før. Det er derfor en bunnsolid norsk handels- og tjenestebedrift som nå forbereder ny ekspansjon. Videre vekst ligger nedfelt i bedriftens visjon og målsetting som er 10 milliarder kroner innen 2020. Omsetningsveksten i 2011 var for det meste organisk. En vesentlig forbedret resultatgrad skyldes mer effektive arbeidsprosesser og en bedre utnyttelse av organisasjonen.

Stadig mer synlig
I løpet av 2012 åpner TESS dørene på sju nye adresser i Norge. I tillegg har TESS heleid virksomhet i Danmark og Skottland, og deleide virksomheter i Brasil og USA. De deleide virksomhetene er ikke inkludert i det totale omsetningstallet.

- Dette er bare fortsettelsen på begynnelsen. Vi regner med å ha 200 servicesentre i Norge innen 2015. Dessuten er mulighetene enorme utenfor landets grenser, sier daglig leder og medgründer Erik Jølberg. Rotterdam, Singapore og flere etableringer i USA og Brasil er nok nærmest, kommenterer Jølberg, uten å gå i detaljer om hvor og når.

Suksess i tjenestekonsepter
TESS, som ble etablert i 1968, er tuftet på slanger og slangetilbehør. I dag er virksomhetens stadige vekst i verktøy og industrirekvisita vel så viktig når det gjelder salget. Ikke minst er bedriftens service- og tjenestekonsepter viktige bidragsytere til veksten. Et eksempel er slangekontrollsystemet, der TESS har fått stadig større oppdrag på for eksempel offshore borerigger. I den forbindelse er det gjennomført en presentasjon for Petroleumstilsynet (PTIL) som fikk stor oppmerksomhet. Et annet eksempel er integrerte forsyningstjenester i form av bemannede Partnershop’s sammen med enkeltkunder, der det ble oppnådd flere nye storavtaler i 2011.

På vei nordover
- Vårt fundament har helt siden starten vært det tekniske, etterfulgt av service. Vi følger markedet og de nisjene som vokser. Ikke minst så er subseabransjen i fokus. Vi ønsker å være til stede der det skjer noe. Ikke minst har dette vært et klart mønster med hensyn til olje- og gassnæringen, konstaterer Jølberg. Utviklingen fører til at TESS vil bli mer synlig i landets tre nordligste fylker i tiden som kommer.

I tillegg til sin medeier og lederposisjon i TESS, så er Erik Jølberg også daglig leder i interesseorganisasjonen Subsea Valley, som på rekordtid har blitt landets største næringsklynge målt i antall medlemmer.

Giret for vekst
I første tertial i år har TESS hatt en salgsvekst på 11,1 prosent sammenliknet med fjoråret. Resultatutviklingen viser den samme tendensen, og driftsresultatet øker med 56,6 prosent sammenliknet med 2011. Dette varsler om at TESS fortsatt er i toppform. Staben er utvidet med flere nøkkelpersoner innen innkjøp, økonomi, teknisk kompetanse, service og tjenestekonsepter.