Nordisk kompetansepris til Næringslivsringen

Under Via Nordica-kongressen på Island nylig ble Næringslivsringen den første vinneren av den nyinnstiftede kompetanseprisen fra Nordisk veiforbund (NVF).

Prisen ble delt ut under avslutningsseremonien av årets kongress. Den ble mottatt av daglig leder Lillian Fjerdingen sammen med professor Asbjørn Hovd, NTNU og student Arve Grinden, NTNU.

I begrunnelsen for tildeling av prisen sies det:

NVF kompetansepris 2012 tildeles Lillian Fjerdingen, Asbjørn Hovd og Arve Grinden for utvikling av kompetanse og ressurser gjennom arbeidsmetoden NÆRINGSLIVSRINGEN.

NÆRINGSLIVSRINGEN er et samarbeid mellom bransjen och utdanningsinstitusjonene for å få flere ungdommer til å studere for ”bransjen” relevante utdanningsretninger.

Forslaget har blitt bedømt ut fra

- Gjennomførbarhet

- Bedømt effekt

- Originalitet/ nytenkenhet

NÆRINGSLIVSRINGEN er en effektiv arbeidsmetode som har spredt seg til både Sverige og Danmark. Arbeidet med NÆRINGSLIVSRINGEN har økt antall studenter på Bygg på NTNU med opp mot 100 %.

NÆRINGSLIVSRINGEN har på en tydelig måte vist viktigheten av et godt fungerende samarbeid mellmn bransjen och undervisningsinstitusjonene for å sikre tilgangen på kompetente medarbeidere idag og i framtiden.