Jotun med ny toppmoderne fabrikk i Kina

Jotun åpnet denne uken et nytt og toppmoderne anlegg for pulverlakkproduksjon og regional forskning og utvikling i Kina. Åpningen skal styrke selskapets globale ekspertise.

Det nye produksjonsanlegget er i Zhangjiangang i Jiangsu-provinsen, og dekker et område på 130 000 kvadratmeter. Fabrikken skal gi maksimal effektivitet og et redusert energiforbruk. Fokuset for det nye FoU-anlegget er å skape og utvikle produkter innen maling og pulverlakk.

Åpningen er et ledd i selskapets mål om å utvikle produkter i verdensklasse som gir merverdier for kundene, samtidig som den markerer Jotuns globale ekspertise, kvalitetsprodukter og standarder med anbefalte fremgangsmåter. Det nye produksjonsanlegget er bygd ved en malingfabrikk som allerede er i drift i Jiangsu. Anlegget er utstyrt med det nyeste innen utstyr og maskiner, slik at det oppnås en jevnt god produktkvalitet, effektiv energibruk og samsvar med HMS-standarder. Produktene som skal utvikles i den nyåpnede fabrikken, inkluderer FBE-pulverlakker (Fusion Bond Epoxy), hybridpulverlakker med epoksy/polyester, polyesterpulverlakker (uten TGIC og med TGIC-teknologi) og andre spesialprodukter.

– Åpningen av de to nye anleggene er et svært strategisk trekk for oss, ettersom Kina for øyeblikket er verdens største og raskest voksende marked for pulverlakk. Den representerer målsetningen vår om å lage produkter i verdensklasse som gir merverdier for kundene våre, sier administrerende direktør for Jotun Coatings China, Bjørn Naglestad. «Både fabrikken og FoU-anlegget gjenspeiler Jotuns kjerneverdier og mål.

Jotun China anses for å være en av de ledende aktørene i Marine- og Protective-segmentene. Siden selskapet fikk en regional tilstedeværelse gjennom etableringen i Kina i 1998, har selskapet fått en arbeidsstyrke på mer enn 1500 ansatte og en årlig omsetning på mer enn tre milliarder yuan. Målmarkedene til Jotun China inkluderer OEM-produsenter (Original Equipment Manufacturer) og selskaper med virksomhet i ulike bransjer som bygg og anlegg, maskiner, møbler og inventar, biler og transport og olje og gass.