Mesta Verksted kjøper Sandnes Elektro-Diesel

Mesta Verksted as inngikk fredag en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Sandnes Elektro-Diesel as.

Sandnes Elektro-Diesel er et verksted med 12 ansatte som driver med reparasjon og service av maskiner og kjøretøy. Selskapet hadde i 2011 en omsetning på 14 millioner kroner.- Mesta Verksted har ikke verksteder i Rogaland og har i lang tid vært på utkikk etter verksted i denne regionen. På grunn av generasjonsskifte var Sandnes Elektro-Diesel nå til salgs og da valgte vi å slå til, sier adm. direktør Svein Huse i Mesta Verksted.

Selger av aksjene er Nevland Holding as. Partene er enige om at kjøpesummen er konfidensiell. Mesta Verksted vil overta Sandnes Elektro-Diesel 2. juli. Senere vil verkstedet bli innfusjonert i Mesta Verksted og få navnet Mesta Verksted Sandnes. Både Mesta Verksted og Sandnes Elektro-Diesel er i dag medlem av kjeden Bosch Car Service og skal fortsatt være det.

- Sandnes Elektro-Diesel er et verksted med meget kompetente ansatte, i en region med et meget høyt aktivitetsnivå, hvor det er viktig for Mesta Verksted å være til stede. Vår ambisjon er å utvikle verkstedet videre, sier Huse.

Mesta Verksted har før oppkjøpet av Sandnes Elektro-Diesel 16 verksteder over hele landet. Selskapet omsatte i 2011 for 163 millioner kroner og hadde et årsresultat på 6 millioner kroner.