Sykehuset i Tromsø bygges ut for 1,9 milliarder

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) vedtok onsdag å bygge ut i Tromsø for nærmere 1,9 milliarder kroner.

Den nye A-fløyen blir på nærmere 13.000 kvadratmeter og koster alene over 1,4 milliarder kroner. Et pasienthotell på 12.000 kvadratmeter har en kostnad på 400 millioner, skriver Harstad Tidende.

I planene inngår renovering av 8.000 kvadratmeter.

Utbyggingsplanene bekymrer imidlertid de tillitsvalgte, som derfor fikk inn følgende protokolltilførsel til vedtaket: «I A-fløy-prosjektet er det beregnet at det framover vil bli et redusert behov for ordinære senger til tross for økningen i antall eldre. Aktiviteten i den nye A-fløyen vil kreve økt andel av UNN sine ressurser. Vi er bekymret for at dette kan gå ut over tilbudet til pasientene som behandles i andre deler av UNN. Vi forventer at det vil være bred oppmerksomhet på en god ressursfordeling i UNN også i framtiden.»

Byggetiden er beregnet å ta 4,5 år, og når A-fløyen står ferdig vil akuttmottaket være forbedret, politiklinikken utvidet, det blir økt kapasitet på operasjoner, dagkirurgi, spesialisert rehabilitering og på intensiven. Det blir dessuten et nytt laboratorium og større areal for blodbanken.