Internasjonal nettverksbygging og teknologiutvikling

Norsk Betongforenings internasjonale betongkonferanse som pågår i Trondheim denne uka har gitt gode muligheter for å vedlikeholde og utvikle det personlige – og derved bedriftens – nettverk.

I tillegg til den menneskelige og kollegiale siden av dette, har det stor betydning å være på fornavn med flere av de som er toneangivende innenfor en del fagdisipliner internasjonalt og som leverer premisser for framtidige løsninger og konvensjoner.

I tillegg til styrking av utdannings- og forskningsmiljøet vårt på Gløshaugen ser vi at mange av de andre norske aktørene innenfor betongområdet tjener på dette. Av norske deltagere ser vi bl.a. representanter fra Statens Vegvesen, som mange av oss dessuten har som kunder, men også Skanska, Unicon, Norcem, NorBetong, Veidekke, Elkem, Kværner, Multiconsult, Entreprenørservice, Sika, Yara, BASF, Veritas, Borregaard, Fesil, Protector, Zwick Norge, Sto Norge samt Høgskolen i Narvik, Universitetet i Stavanger og Oslo kommune (!).

Det er også et poeng at flere i det norske miljøet har gjort seg bemerket internasjonalt, og flere av de utenlandske gjestene har takket for støtte og samarbeid opp gjennom årene og faktisk gledet seg til å komme til Trondheim. Det er neppe heller noen tilfeldighet at det er dette miljøet som har fått henstilling om å starte denne konferanseserien, og tilbakemeldingene bekrefter vår posisjon som. Selv har vi hatt gleden av disse dagene å etablere kontakt for framtidig formelt samarbeid mellom NTNU og et universitet i Litauen, hvor vi som konsern har vært etablert i noen år.

Konferansen har vært en nyttig møteplass, og vi vil benytte anledningen til å takke Norsk Betongforening - både de ansatte og de mange frivillige bidragsyterne – for initiativet og arbeidet som er nedlagt.