Ny borhammer fra Bosch

Styrken er en borhammers viktigste egenskap, og Bosch lanserer nå sin GBH 8-45 DV Professional i åtte kilo-klassen.

Ifølge Bosch skal denne være spesielt sterk, med et lavt vibrasjonsnivå. Borhammeren har en motorkraft på 1500 watt og en slagkraft på 12,5 joule, som gjør det lett å borre gjennom vegger og tak. Maskinen har også funksjonen ”Turbo Power”-funksjon som skal sikrer dessuten en god yteevne ved meisling, da verktøyet bruker samme mengde energi som til omdreininger i borre-tilstand.

Med den tredobbelte vibrasjonsdempingen skal man kunne arbeide effektivt med GBH 8-45 DV Professional i mer enn tre timer om dagen.

– Vibrasjonsdempingssystemet består av en massedemper integrert i aluminiumsokkelen, et isolert hovedgrep og en vibrasjonsoptimert hammermekanisme. Disse egenskapene gjør at borhammeren har lave vibrasjonsnivåer på 7m/s2 ved meisling og 8m/s2 ved boring, heter det i en melding fra Bosch.

Maskinen har også en elektrisk beskyttelse mot gjeninnkobling, som automatisk slår til når man skifter innstilling fra boring til meisling. Man risikerer altså ikke en ukontrollert start av verktøyet etter avbrytelse av strømtilførselen.

Den er også integrert overbelastningskobling som beskytter brukeren og maskinen, en softstart-funksjon for presis boring, en hastighetsregulator for optimal tilpasning til forskjellige materialer og rotasjonsstopp i forbindelse med meisling.