Bernander slutter i NHO

John G. Bernander har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i NHO for å bidra i videreutviklingen av selskapet Viking Heat Engines AS.

NHO jakter Bernanders etterfølger

En egen ansettelseskomité har fått jobben med å finne John G. Bernanders arvtaker som administrerende direktør i NHO.

– Jeg har forståelse for at han kan ønske å starte i sin nye virksomhet noe tidligere. Vi vil uansett sette mye inn på å ha klar hans etterfølger, eller en midlertidig løsning, så tidlig som mulig, sier NHOs president, Telenor-direktør Kristin Skogen Lund.

Hun har nedsatt en egen komité som raskt skal gå i gang med rekrutteringsprosessen.

– Inntil dette blir avklart, ivaretar Bernander alle løpende oppgaver som tilligger hans jobb og ansvar som administrerende direktør i NHO. Han har en avtale om seks måneders oppsigelsestid og ingen avtale om etterlønn, sier Skogen Lund.

– Jeg vil takke Johnny for den endringskraft han har bidratt med inn i NHO. Vi er svært tilfredse med resultatene av arbeidet hans for organisasjonen og medlemmene, fortsetter hun.

NHOs president Kristin Skogen Lund har nedsatt en ansettelseskomité som raskt vil starte rekrutteringsprosessen til Bernanders etterfølger.

- Bernander har en avtale om seks måneders oppsigelsestid og har ingen avtale om etterlønn. Jeg har forståelse for at han kan ønske å starte opp i sin nye virksomhet noe tidligere og vi vil uansett sette mye inn på å ha klar hans etterfølger, eller en midlertidig løsning, så tidlig som mulig. Inntil dette blir avklart, ivaretar Bernander alle løpende oppgaver som tilligger hans jobb og ansvar som administrerende direktør i NHO, sier Kristin Skogen Lund.

-Da jeg kom til NHO for tre år siden sa jeg at jeg gledet meg til å jobbe i veikrysset mellom politikk og butikk. Nå velger jeg butikk og ser frem til å være med å utvikle et spennende produkt videre. Etter et langt liv som ukependler er det også hyggelig å komme hjem igjen til Kristiansand, sier John G. Bernander.

Bernander blir engasjert gjennom sitt selskap, Tophdal AS, til å bistå med management og forretningsutvikling i Viking Development Group i Kristiansand. Han vil fra oppstart få et særskilt ansvar for å lede datterselskapet, Viking Heat Engines AS. Selskapet har utviklet en maskin for småskala elektrisitetsproduksjon basert på biomasse eller andre fornybare varmekilder.

– Jeg vil få et hovedansvar for å føre dette produktet frem til kommersialisering. Jeg har blitt mer utålmodig med årene og som 55-åring er det morsomt å få starte et selskap med gamle venner, sier Bernander.

- Det er synd at John G. Bernander velger å forlate oss nå, men jeg har stor forståelse for at han ønsker å forfølge spennende muligheter i et globalt marked. Jeg vil takke Johnny for den endringskraft han har bidratt med inn i NHO. Vi er svært tilfredse med resultatene av arbeidet hans for organisasjonen og medlemmene, sier Kristin Skogen Lund.

Les også

Norsk kraftverk vekker internasjonal oppsikt
Hvert hus sitt kraftverk