Nye oppgaver for Jan Halstensen

Adm. dir. i Saint-Gobain Weber Norge, Jan Halstensen, har bedt om å få trappe ned og gå ut av den operative ledelsen av selskapet. Nåværende salgsdirektør Kristin Røed Eriksen overtar toppstillingen.

Endringen gjelder fra 1. september 2012.

– Det ligger ingen dramatikk i dette, sier Jan Halstensen til Byggeindustrien.

Han har jobbet med løsningen i over ett år, og det ligger flere årsaker bak beslutningen om å gå ut av den operative ledelsen av selskapet.

– Det går veldig bra i selskapet for tiden, og alt er på track. Dessuten har jeg en privat situasjon som er krevende, noe som gjør at jeg må bruke mer tid hjemme. En viktig årsak er også at vi har en fantastisk dyktig ledergruppe i selskapet. Jeg har sittet som toppleder siden 1996, og har stort sett hatt den samme ledergruppen med meg hele veien. Det kan bli for stor stabilitet, og med dette grepet vil vi få en fornyelse i ledergruppen. Det er også slik at jeg nå blir fristilt, og kan jobbe med andre spennende oppgaver, ikke minst med å utvikle byggenæringen gjennom vervet som styreleder i BNL, utdyper han.

Halstensen kommer ikke på noen måte til å forlate Saint-Gobain Byggevarer. Han går inn som styreformann i selskapet.

– Jeg vil fortsette med å bidra til utviklingen som ansatt og styreleder i Saint-Gobain Byggevarer as, og ser med stor glede frem til det, legger han til.

Endringene i selskapet er som følger:
Kristin Røed Eriksen er ansatt som administrerende direktør for Saint-Gobain Weber Norge og vil rapportere til Thierry Lambert.

Dan Henriksen vil som økonomidirektør i Saint-Gobain Byggevarer as rapportere til Thierry Lambert og funksjonelt til Kristin Røed Eriksen for controlling av Saint-Gobain Weber Norge.

Kjersti-Lill Lund er utnevnt til HR direktør for Construction Products (sektor) i Norge og vil rapportere til Jørgen Pedersen, HR direktør for Nordic & Baltic Region.

Saint-Gobain Byggevarer a.s vil fra 1/1-2013 omfatte:
Saint-Gobain Weber
Saint-Gobain Gyproc
Saint-Gobain PAM (vann og avløpsselskap)
10% eierandel i GLAVA