200 deltakere på internasjonal betongkonferanse

Norsk Betongforenings internasjonale konferanse, ICDC2012, arrangeres i Trondheim denne uken. Konferansen åpnet mandag med 200 deltakere.

Konferanse har temaet bestandighet av betong. I løpet av fire dager blir det presentert 150 papers, og deltakere og forelesere kommer fra alle verdens kontinenter.

Konferansen ble åpnet av formann i organisasjonskomiteen, Harald Justnes fra SINTEF og Mohan Malhotra fra Canada. Malhotra har tidligere arrangert sju tilsvarende konferanser innefor samme tema.

Årets konferanse er den første i en serie av internasjonale konferanser Norsk Betongforening i samarbeid med Sintef og NTNU, vil arrangere innenfor bestandighet av betong.

Konferansene vil de neste gangene bli arrangert rundt om i verden hvert tredje år.

Det er allerede meldt om interesse for å ha de neste konferansene i andre verdensdeler som vil bli i 2014 og 2017.

Den neste konferansen vil bli annonsert på banketten onsdag 20. juni 2012.

På konferansen har det vært en rekke presentasjoner om:

* bestandighet av offshore betong konstruksjoner

* bærekraftighet av sement og betong.
* sulfatnedbrytning av sementbaserte materialer

* tilsetningsmaterialer for forbedret bestandighet av betong, bestandighet av bærekraftig sement og betong, og nedbrytningsmekanismer.

* bestemmelse av levetid ved kloridinitiert armeringskorrosjo
* armeringskorrosjon
* bestandighet i standarder og modellering.

Det har vært en betongkafé hvor det ble diskutert forskjellige mekanismer og materialsammensetninger som over tid kan reparere riss og sprekker.

Konferansen avsluttes torsdag 21. juni med en ekskursjon til Nordre avlastningsvei og det store betongprosjektet ved tunnelen mellom Møllenberg og Strindheim.

Les mer om konferansen på www.icdc2012.com