Historisk vedtak for ny E6 i Ringebu

Ringebu kommune fattet tirsdag 19. juni vedtak om kommunedelplanen for ny E6 gjennom Ringebu.

Etter snart 40 år med planlegging, flere meklingsrunder og mange politiske møter de siste månedene, kunne dermed endelig punktum settes i det som må betegnes som en historisk dag for kommunen, melder vegvesen.no.

- Statens vegvesen er svært fornøyd med at vi har fått på plass en prinsippløsning som grunnlag for videre jobbing med reguleringsplan, sier prosjektleder Øyvind Moshagen.

Han er er glad for at denne saken nå er avgjort. - Dette gir muligheter for kontinuerlig utbygging av hele strekningen E6 Ringebu-Otta, der første utbyggingsetappe, Frya-Sjoa, starter opp til høsten, sier han.

Moshagen skjønner at det har vært mange vanskelige vurderinger som kommunen har måtte avveie i denne saken, men mener at det meklingsforslaget som nå er vedtatt, vil være en god løsning for trafikantene og for Ringebu-samfunnet.

Det er med dagens vedtak skapt et godt grunnlag for å få andre etappe i utbyggingen av E6 Ringebu-Otta prioritert i Nasjonal transportplan 2014-23. Andre utbyggingsetappe består av strekningene Ringebu-Frya og Sjoa-Otta.

Reguleringsplanarbeidet for E6 gjennom Ringebu starter i løpet av høsten 2012.