Mesta fikk ikke medhold i Hæhre-saken

Mesta fikk ikke medhold i sitt søksmål på 450 millioner kroner mot Hæhre og tidligere Mesta-ansatte for grov illojalitet i forbindelse med rekruttering av sentrale ressurser i Mestas tunnelvirksomhet til Hæhre i 2008.

Albert Kr. Hæhre, Albert Kr. Hæhre AS og Hæhre Entreprenør AS, er i Asker og Bærum tingretts dom av 14. juni 2012 frifunnet for et samlet krav fra Mesta drift på 450 MNOK. Selskapet er også tilkjent 8 MNOK i saksomkostninger.

Også de øvrige saksøkte i saken, Mestas tidligere anleggsdirektør og tunnelsjef, er frifunnet og tilkjent omkostninger.

Tingretten legger til grunn at verken Hæhre eller Hæhre selskapene på noen måte har opptrådt uaktsomt eller illojalt, slik Mesta har hevdet i offentligheten. Retten kritiserer også Mesta for å fremsatt gale og villedende anklager både i media og i sin anmeldelse til Økokrim.

- Hæhre er svært godt fornøyd med tingrettens dom og håper at Mesta nå vil legge prosessen død, slik at partene kan få fokusere på det man bør fokusere på, nemlig å drive bygge- og anleggsvirksomhet, skriver Hæhre i en pressemelding.

Mesta skriver i en melding at de er meget overrasket og skuffet over ikke å ha fått medhold i sitt søksmål.

- Det grunnlaget som Asker og Bærum tingrett har vurdert, er i hovedsak det samme som Drammen tingrett tok stilling til i desember 2011, i en sak hvor Mesta krevde at en tidligere anleggsdirektør skulle tilbakebetale etterlønn på grunn av grov illojalitet. I denne dommen fikk Mesta fullt medhold, skriver selskapet.

I den samme saken hadde Hæhre saksøkt Mesta for brudd på god forretningsskikk. Her ble Mesta frifunnet.

De som ble saksøkt i saken var Hæhre Entreprenør as, Albert Kr. Hæhre as og hovedeieren personlig.

Mesta vil nå gå nøye igjennom dommen fra Asker og Bærum tingrett for å vurdere om den skal ankes.