Statsbygg presenterer Ås-konsept

Statsbygg arbeider med forprosjektet for nybygg for Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet på Ås, og torsdag ble gigantprosjektet presentert for de ansatte.

Det er besluttet at Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet skal flyttes fra Adamstuen i Oslo og samlokaliseres med Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås. Bruttoarealet for nybygget vil være på hele 63.000 kvadratmeter. Les om funksjoner og rom i det nye bygget.

Senter for husdyrforsøk, SHF
I tillegg skal det bygges nye lokaler for Senter for husdyrforsøk på Einarstujordet til erstatning for eksisterende bygg som rives for å gi plass til det såkalte Samlokaliseringsbygget. Senteret blir Norges største gårdsbruk målt i antall husdyr og får en bygningsmasse med bruttoareal på 17.000 kvadratmeter. Så det totale nybyggingsaraelet er 80.000 kvadratmeter.

Statsbygg skal ferdigstille forprosjektet for nybygget for Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet i månedsskiftet oktober/november 2012. Nå er planene presentert og skal på høring til brukerne.

Stortinget
- Etter at forprosjekt er levert til Kunnskapsdepartementet, skal regjeringen legge frem planen for Stortinget. Ved en godkjennelse vil kostnadsrammen bli fastsatt, forteller prosjektdirektør Erik Antonsen i Statsbygg.

- Det blir et stort, komplisert, fleksibelt og flott bygg. Vi tilrettelegger for brukernes behov og er opptatt av energi og smittevern. Energieffektive prosesser skal ikke gå på akkord med smittevern, og alle kjente standarder for smittevern skal tilfredsstilles. Det innebærer: ingen utslipp av smittestoff til luft og avløp og sikker håndtering av smittefarlig avfall, sier Antonsen.

Nybygget vil i tillegg til mer tradisjonelle undervisnings- og kontorrom, har en rekke spesialrom som akvarier og obduksjonsrom for dyr