Jakter på favoritthus

Mesterhus har denne våren arrangert en nettbasert publikumskonkurranse der det norske folk skulle sende inn sitt forslag på hva de mener har potensiale til å bli Norges nye favoritthus.

Fem håpefulle finalister er plukket ut og avstemningen for å kåre en vinner er nå i full gang.

Blant hundrevis av innsendte forslag har juryen i Mesterhus valgt ut fem finalister.

- Vi har mottatt mange kreative og dyktige forslag, så det har vært en utfordring å velge ut kun fem finalister. Vi visste ikke at det var så mange flinke hobbyarkitekter der ute, sier kjedeleder i Mesterhus Raymond Myrland.

Myrland forteller videre at mange av deltakerne har lagt seg i selen for å levere gjennomtenkte tegninger og skille seg ut i mengden.

- Vi ser blant forslagene at det ligger timesvis av arbeid bak tegningene, noe som betyr at folk virkelig har latt seg engasjere.

Han nevner også at mange har vært kreative i sin presentasjon av sitt forslag, for eksempel hun som sendte inn en egenprodusert 15 siders bok med akvarellmalte illustrasjoner av sitt drømmehus, inkludert en fortelling om hvorfor dette var hennes favoritthus.

Lytter til folkets husønsker

- For oss i Mesterhus har engasjementet fra folket gitt oss noen indikasjoner på hvilke hus folk vil ha og dette tar vi med oss videre i vårt arbeid når vi skal utvikle nye husmodeller fremover, sier teknisk sjef i Mesterhus Christoffer Aas Clemtentz.

- Blant de fem finaleforslagene er det et hus som vil stå igjen som vinner, basert på hvilket hus som får flest stemmer fra publikum. Vi er spent på å se hvilket hus som er mest populær blant folket siden vinnerhuset blir en del av Mesterhus sin huskolleksjon fra neste år av, forteller Clementz.

En av Mestergruppens egne arkitektkontor, Unikus, har bistått finalistene med å tegne ut sitt forslag slik de nå fremstår.

Oppfordrer alle til å stemme på sin favoritt

- Vi oppfordrer alle til å stemme på sin husfavoritt enten via Mesterhus.no eller på Facebook. Hver stemme teller og her har du mulighet til å påvirke hvilke hus som kan bli et nytt bestselgende hus for Mesterhus. Siden avstemningen startet for et par dager siden har i overkant av 1500 unike stemmer blitt registrert, men vi håper på langt flere stemmer før fristen for stemmegiving går ut, avslutter Myrland.

Avstemningen avsluttes 27. juni kl. 16.00.