Drammen kommune må betale Isachsen Entreprenør ni mill

I en domsavsigelse i Drammen lagmannsrett 10. januar 2012 ble Drammen kommune idømt erstatningsansvar etter at retten hadde kommet til at det var begått vesentlige feil i tilbudsevalueringen knyttet til et kommunalt brøyteanbud i 2009. Dommen ble anket til Høyesterett, men anken er nå avvist.

Domsavsigelsen i Drammen lagmannsrett var i tråd med tingrettens beslutning av juli 2010.

Til tross for tap i to rettsinstanser bestemte Drammen kommune seg for å anke saken videre til Høyesterett.

14. juni meddeler Høyesterett partene i saken at kommunens anke er avvist.

Lagmannsrettens domsavsigelse av 10. januar gjøres dermed rettskraftig, og kommunen må betale Isachsen Entreprenør åtte millioner i erstatning, én million i saksomkostninger samt renter på erstatningssummen.

Styreleder Rune Isachsen i Isachsen Gruppen sier pengene ikke har vært det viktigste i denne saken.

- For oss har dette vært en viktig prinsippsak. Før Høyesteretts ankeavvisning har to rettsinstanser fastslått at det ikke var samsvar mellom konkurrentens anbudspris og de faktiske tjenester som skulle utføres. Vi har dermed fått medhold i våre sentrale anførsler i sakens anliggende, det er vi tilfredse med.

Isachsen mener dommen understreker viktigheten av presisjon og nøyaktighet i anbudsarbeidet.

- Isachsen Entreprenør la ned betydelige ressurser i arbeidet med å utarbeide en god og realistisk vinterplan for Drammen kommune. Den klare dommen viser at vi ikke bare har forstått kontraktens krav, men vi har også hatt den nødvendige kompetanse og kapasitet for gjennomføring. Således er vi glade for at vi tilbake i 2009 påtok oss anbudsoppgaven, men vi er nå glade for å kunne legge saken bak oss, avslutter Rune Isachsen.