Ny kapp- og gjæringssag fra Bosch

Den nye kapp- og gjæringssagen fra Bosch skal sikre optimal presisjon ved hjelp av en ny patentert robotarm.

Kapp- og gjæringssagen, GCM 12 GDL Professional, passer for tømrere, bygningskonstruktører, møbelsnekkere, kjøkken- og vindusmontører samt gulvleggere som skal utføre krevende og helt nøyaktige gjæringsskjæringer og presise tilskjæringer, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Til forskjell fra kapp- og gjæringssager med konvensjonelle og vannrette- liggende sylinder- uttrekkmekanismer har den nye kapp- og gjæringssagen en helt spesiell patentert uttrekkmekanisme i form av en robust robot-uttrekkarm i støpt aluminium.

Uttrekkarmen er montert på et vedlikeholdsfritt kulelager, slik at det er enkelt å stille inn sageposisjonen og få 100 prosent problemfri saging i hele verktøyets levetid.

Den konvensjonelle uttrekkmekanismen gjør kapp- og gjæringssagen meget fleksibel da man kan arbeide med maskinen direkte opp etter en vegg og dermed spare betydelig gulvplass.

Sager igjennom mer enn ti cm tykke materialer
Sagen er beregnet til å arbeide i tre, plastikk og aluminium. Med både like- og gjæringssnitt på repertoaret er kapp- og gjæringssagen uunnværlig når man for eksempel skal lage samlinger og sage gulvbredder, tilpasse vegg- og loftsplater, kappe paneler og profiler i den rette lengden eller tilskjære materialer på byggeplassen.

Sagekapasiteten er på 104 mm x 341 mm. Ved å kjøpe en forlenger kan sagehøyden økes til 110 mm. Trepaneler opp til 165 mm høyde er heller ikke noe problem for robot-uttrekksarmen .

Presisjon
Den kraftige 2 000 watt motoren gir raskt arbeidstempo og krefter til de mest krevende oppgaver. Med den integrerte soft start-mekanismen er det ingen sikringer som går når maskinen startes.

Alle funksjonsknapper er dessuten plassert foran på maskinen, så de er synlige og lett tilgjengelige for brukeren. Det gjør det enkelt å stille inn kapp- og gjæringssagen i akkurat den ønskede hellingsvinkelen eller justere på dybdeanslaget hvis man skal sage en fuge.

Samtidig har kapp- og gjæringssagen et dobbelt laserlys – også kalt dual laser, som med millimeterpresisjon lyser opp den eksakte skjærelinjen. Dermed er det mulig å utføre presisjonsarbeide hver eneste gang sagen er i bruk.

De to integrerte bakpanelene gir mulighet for bedre fiksering av arbeidsmaterialet og kan med fordel brukes når man skal arbeide med lange emner. Maskinen har effektiv støvoppsamling og integrert bæregrep så man lett kan flytte maskinen fra oppgave til oppgave.

Dessuten kan man montere kapp- og gjæringssagen på det mobile sagebordet fra Bosch GTA 2500 W samt det stasjonære sagebordet GTA 3800.

Kapp- og gjæringssagen GCM 12 GDL Professional med den patenterte robot-uttrekkarmen leveres med et særlig vibrasjons- og støydempende sagblad, som utmerker seg med høy kvalitet og hastighet, og derfor er perfekt til å arbeide i tre.

Kapp- og gjæringssagen veier ca 32 kg og selges hos ledende forhandlere av profesjonelt verktøy landet over.