Vil ha energimål på plass

NHO og John G. Bernander krever nasjonalt energieffektiviseringsmål for bygg. Nå vil han ha med seg byggenæringen og sette den politiske dagsordenen.

John G. Bernander snakket til byggenæringen om energi- og klimautfordringer under den åpne delen av Byggenæringens landsforening sin generalforsamling.

Han var klar på at energieffektiviseringstempoet i bygg må opp, og utfordret samtidig byggenæringen til å bli med å sette den politiske energidagsordenen i tiden fremover.

- Vi må ta i bruk den tilgjengelige teknologien og kunnskapen som finnes, men dersom vi skal få opp tempoet så er vi nødt til å få plass gode intensivordninger - enten i form av skattefradrag eller gunstige støtteordninger.

- Det er vel og bra med nye og strengere byggeforskrifter, men når du ikke skifter mer enn en prosent av bygningsmassen i året, så vil det ta for lang tid om ikke vi får på plass intensivordninger, sa John G. Bernander.

Han er fornøyd med samarbeidet som NHO har hatt med BNL og andre representanter fra byggenæringen.

- Vi ønsker at det skal være et nasjonalt mål for energieffektivisering i bygg, og sammen med blant andre BNL lyktes vi å dette frem i Klimaforliket, sa Bernander.

Der slås det fast at Stortinget ber regjeringen om å komme tilbake med et konkret mål i løpet av 2012.

- Sammen med dere må vi være vaktbikkjer på at vi kommer helt i mål med kravene, sa Bernander.