Selvaag Bolig endelig børsnotert

For første gang i år ringte børsbjella i dag på Oslo Børs. Med 550 millioner friske kroner i ryggen er Selvaag Bolig inne blant de store.

– Dette er en merkedag i selskapets historie, og en solid videreføring av en lang tradisjon. Vi får tilgang til enda større finansielle muskler i et kapitalmarked vi ellers ikke ville hatt. Vi håper å kunne skape spennende verdier sammen med våre medaksjonærer i årene som kommer, sier konserndirektør og en av eierne i Selvaag Gruppen, Olav H. Selvaag.

Selvaag Bolig har ambisiøse mål, og ønsker å styrke sin posisjon som en av Norges største boligutviklere ytterligere. Målet er å kunne levere 1.500 nye boliger i året til et foreløpig umettelig marked her i landet. I dag ble den første rundingsbøyen nådd etter fire års vurderinger og hardt arbeid.

– Men det blir også en ny tidsregning i forhold til hvordan vi skal håndtere medaksjonærer og børsreglementet på en best mulig måte. Det er jo en stor forskjell fra å være et familieeid konsern til å bli et børsnotert selskap, påpeker Selvaag.

– Jo, Selvaag Bolig er den første nynoteringen på Oslo Børs i år. Men også det eneste eiendomsselskapet i Europa som er børsnotert hittil i år. Til tross for et utrolig vanskelig marked har vi med hardt arbeid klart å gjennomføre denne emisjonen. Det tolker jeg som en enorm tillitserklæring både til Selvaagfamilien og de verdiene vi står for, sier Selvaag.

Aksjen åpnet på 20 kroner, og klokken 12.00 hadde aksjen steget til 20 kroner og ti øre på relativ lav omsetning.

Selvaag Bolig har fått tickeren SBO på Oslo Børs.