Yrkesfagløft nå!

Tiden er overmoden for et yrkesfagløft. BNL og andre av byggenæringens organisasjoner har i mange år jobbet for å endre yrkesutdanningen. Nå er det håp om at det vil skje noe. Signalene fra ledende politikere er oppløftene. Men vi vil først se resultatene før vi heiser flagget.

Problemet er at det er teoretikerne som har preget norsk skole de siste 30 årene. I løpet av denne perioden er det gjennomført en rekke reformer. Mange av dem har gjort vondt til verre.

Kunnskapsløftet har ikke vært noe løft for veldig mange elever. Våren 2013 kommer en ny Stortingsmelding. Håpet da er at det kommer endringer i skolen som vil gjenopprette statusen til yrkesfagene. Det er nemlig veldig viktig for det norske samfunn at skolen gir et opplæringstilbud som også gir grunnlag for

På det åpne møtet foran BNLs generalforsamling torsdag holdt Marianne Aasen (AP) som er leder for kirke-,utdanning- og forskningskomiteen i Stortinget, et gnistrende godt foredrag om yrkesutdanningen. Det er ikke hver dag vi gir ros til politikere på lederplass her på bygg.no, men Aasens foredrag falt i meget og jord.

Kompetansedirektør Jørgen Leegaard i BNL innledet i saken. Han har også gjort en god jobb i å målbære byggenæringens syn på yrkesutdanningen.