Novapoint Go på Android og nettbrett

Vianova Systems ingeniør-app Novapoint GO er nå tilgjengelig også på Android smarttelefoner og nettbrett.

Etter kun kort tid i markedet er Novapoint GO på iPhone/iPad tatt i bruk i en rekke store anleggsprosjekter. Nå kan også byggeledere og kontrollingeniører med Android-telefoner ta i bruk appen.

Statens vegvesen sitt utbyggingsprosjekt E6 Gardermoen-Biri var det første anleggsprosjektet som tok i bruk Novapoint GO – og var også premissgiver og pilot for Vianovas ingeniør-app.

Digital dagbok
Vegvesenet trengte et helhetlig digitalt feltsystem for å registrere, dagbokføre og holde orden på store mengder av foto, kart og stedfestet notatinformasjon som en del av kvalitetskontrollen av anlegg.

Resultatet er en praktisk, håndholdt løsning som er testet av Vegvesenets folk på E6.

Novapoint GO har vist seg som en effektiv løsning som både kan spare tid og penger, og lede til enda bedre kvalitet på utført entreprenørarbeid.

Blant annet har Veidekke, som entreprenør for FP 2 på E6-Dovrebanen, begynt å bruke Novapoint GO.

– Det er spennende å se hvordan entreprenører benytter verktøyet sammenlignet med byggherre. Kanskje kan man på sikt finne nye samhandlingsformer ved bruk av Novapoint GO, sier produktansvarlig Heidi Berg i Vianova Systems som har store forventninger til den unike appen.

Enkel og praktisk
Novapoint GO installeres enkelt på anleggsarbeiderens egen smartmobil. Løsningen er lett å bruke, effektiv og krever ingen forberedelser.

Appen gir direkte tilgang til prosjektet i felten og henter de nødvendige data fra prosjektets server. Dermed har man alltid siste data tilgjengelig.

Novapoint GO kan benyttes som et verktøy både for navigasjon og dokumentasjon på anlegget. Appen velger automatisk prosjekt og navigasjonslinje ved oppstart, og man ser hele tiden sin egen posisjon langs linjen i kartet.

Novapoint GO brukes til å lage GPS-posisjonerte loggpunkter, legge til tekstbeskrivelser og bruke smarttelefonens kamera til å legge til bilder forbundet med punktene. Alle loggpunkter blir automatisk overført til en server, noe som gjør dem tilgjengelige for samarbeid med andre brukere.