Studentenes internasjonale energitoppmøte på NTNU

ISES er en verdensomspennende energi- og miljøkonferanse, som blir avholdt hvert andre år ved forskjellige lokasjoner.Neste år er NTNU vertskap.

Konferansen fører studenter fra hele verden sammen for å diskutere bæredyktige energikilder og hvordan studenter kan definere energiutviklingens framtid.

NTNU ble valgt foran 12 andre universiteter gjennom en budrunde og en formell søknad.

ISES 2013 vil bli arrangert 13-15. juni, 2013. «Vi gleder oss veldig til å arrangere konferansen i Europa og spesielt Norge. Landets er kjent for sin forskning og utvikling innenfor energiområdet», sier lederen for Student Energy, Kali Taylor.

«NTNU er veldig stolte over å bli valgt som vertskap for ISES 2013. Vi har en sterk forpliktelse for å utvikle bærekraftige løsninger innen utdanning, forskning og innovasjon», sier Johan Hustad, pro-rektor ved NTNU. «Våre studenter er veldig engasjerte i bærekraftige energisystemer og utfordringene rundt utviklingen av disse. Dette er viktig for NTNU, og verdens framtid.»

Dette er tredje gang ISES blir arrangert. Konferansen har tidligere vært arrangert i Calgary (2009) og Vancouver (2011). De har vært en møteplass for studenter fra over 30 land og høyt ansette energiledere. Blant disse er nobelprisvinner Dr. Rajendra Pachauri og tidligere president i Mexico Vicente Fox.

ISES er selve grunnpillaren til Student Energy, en global ikke-kommersiell organisasjon. De er en bevegelse med unge engasjerte ledere som arbeider for en verden forsynt av bærekraftige energikilder.