Aktive medlemmer i Norsk Trevare

Årets landsmøte i Norsk Trevare gikk av stabelen i Loen 7. - 9. juni.

108 personer var samlet i praktfull norsk natur, og med skinnende sol fra ende til annen, var rammene lagt for et vellykket arrangement.

Årets tema var "rekreasjon og aktivitet", og det var lagt opp et bredt spekter av opplegg som bidro til å heve kompetanse og å knytte bransjen sterkere sammen.

Med innslag fra Hagen Trappestudio, Odd-Bjørn Hjelmeset, Design Stryn og Briksdal Adventure fikk medlemmene både le og gråte. Årets høydepunkt var for mange "Via Ferrata", en klatretur fra 0 til 1020 moh, med klatreseler og hjelm). (bilder fra turen finnes på www.facebook.no/trevare).

Under landsmøtet ble det valgt nytt styre, og en engasjert og visjonær Ole Olsen fra Kvitsøy i Rogaland ble valgt til ny formann. Ved siden av å drive Thor Melings Trevarefabrikk AS, har Ole Olsen 11 år bak seg som ordfører i Kvitsøy kommune. Han takket årsmøtet for tilliten og sa han gledet seg til å ta fatt på oppgaven som styreformann. Han minnet medlemmene om at det var de som måtte gi innspill om hva som var viktig for foreningen og styret å ta fatt i, for at medlemmene skal bli best mulig ivaretatt.

Marianne Fuglestveit, daglig leder hos Esset AS i Kragerø, Telemark ble også valgt inn i styret. Det blir pekt på at det er svært gledelig at det kom inn en ung kvinne i den ellers mannsdominerte bransjen.

Fra tidligere sitter også disse i styret:

Ola Solem fra Storås Trevare AS, Storås i Trøndelag,

Per Olav Løken fra Jømna Brug AS, Jømna, Hedmark og

Knut Einar Fjerdingstad hos H-Vinduet Fjerdingstad AS, Hokksund, Buskerud

"Det gylne sagblad", bransjens Oscar:
Tradisjonen tro ble "Det Gylne Sagblad" delt ut under festmiddagen på lørdag. Utmerkelsen deles ut til årets bedrift innen norsk trevareindustri, og for sin fremragende evne til å ta tak, og gjennom omstrukturering av bedriften, effektivisere produksjonen og bedre lønnsomheten, var det H-Vinduet Fjerdingstad AS på Hokksund, som fikk den gjeve prisen for 2011.

«Det Gylne Sagblad» deles ut til den bedriften som har utrettet noe som kan være til eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter i bransjen. Den kan ha utmerket seg innen markedsføring, teknologi, produksjonsstyring, opplæring, utvikling av mennesker, produkter eksport eller samarbeid.

Juryens begrunnelse:
* H-Vinduet Fjerdingstad AS har fra 2009 til 2011 gjennomført en rekke store endringer i bedriften som har ført til mer effektiv produksjon og forbedret økonomi. Bl.a. har bedriften innført konkrete målinger som er synlige for alle i bedriften til enhver tid.

* Både ledelse og ansatte har vist stor omstillingsevne gjennom en tøff og krevende prosess. Videreutvikling av de ansatte er i fokus og bedriften har iverksatt flere tiltak som bidrar til godt samhold.

* H- Vinduet Fjerdingstad AS viser også et stort engasjement for lærlinger. De setter av tid og ressurser til å følge opp hver enkelt og med 8 lærlinger i bedriften i dag, er de en inspirasjonskilde for hele bransjen.

Overrekkelsen fant sted i kantina til H-Vinduet Fjerdingstad i Hokksund i dag, der de hadde samlet alle de ansatte for en formell og hyggelig sammenkomst. Tilstede var også ordføreren i bygda, og kommunens representant for næringslivet. De synes det var svært gledelig at lokale bedrifter utmerker seg positivt. Etter overrekkelse av blomster og plakett fra Norsk Trevare, vanket det velfortjent kake på alle sammen. En rørt Knut Einar Fjerdingstad var svært stolt og glad over å motta prisen på vegne av bedriften og påpekte at de hadde grunn til å være stolte alle sammen som jobbet der, for dette var ikke ledelsens pris, men alle de ansatte hadde bidratt til at de vant!

Norsk Trevare er bransjeforeningen for trevareprodusenter i Norge og representerer totalt 355 bedrifter og nær 5500 årsverk.