Norges storsatsing på yrkesfag søker direktør

I disse dager søker Kuben Yrkesarena, landets største og mest moderne yrkesfaglige tilvekst på skolesiden, etter leder for hele satsingen.

Dette er Kuben Yrkesarena:

- Vil inneholde en videregående skole
- Lærlingsenteret for byggfag og Fagskolen i Oslo.
- Moderne skolebygg på over kvm 40.000 på Risløkka
- Dimensjonert for ca 1350 elever og studenter og vil stå ferdig til skolestart i 2013.
- Kuben yrkesarena vil ha fokus på livslang læring og tilby et helhetlig og fleksibelt opplæringstilbud fra videregående skole og opp til fagskolenivå, samt korte og lengre kurs for ansatte i arbeidslivet.

 

- Dette er den mest utfordrende stillingen innen videregående utdanning i Norge, sier Kjell Richard Andersen i Utdanningsetaten.

Når Kuben Yrkesarena står ferdig til skolestart i 2013 vil skolen tilby et unikt spekter av yrkesfag, hvor skole og næringsliv møtes.

- Vi søker derfor en visjonær leder som vil ta tak i denne storsatsningen og utvikle Kuben yrkesarena til å bli et ledende kompetansesenter nasjonalt og internasjonalt, sier Kjell Richard Andersen, assisterende direktør i Utdanningsetaten.

Skolens mål er å kunne tilby utdanning som senere er relevant for arbeidslivet og vil derfor satse på en tett dialog med blant annet byggenæringen, bilbransjen, frisørbransjen og helsevesenet.

- Derfor vil en viktig del av jobben være å inngå samarbeidsavtaler med anerkjente og innovative bedrifter. Hovedmålet er å sikre at elevene er best mulig forberedt til å kunne møte arbeidslivets krav, samt sikre at elevene fullfører og består det 13-årige utdanningsløpet, forklarer Andersen.

Han forteller videre at Kuben Yrkesarena også skal være et lærested for folk som allerede er i arbeidslivet, ved å tilby ansatte i bedrifter kortere eller lengre kurs for videreutdanning og oppdatert kompetanse.

- Stillingen er den mest spennende vi kan tilby innen videregående utdanning i Norge. Vi ønsker derfor at Kubens direktør er tydelig, innehar lang ledererfaring og kan vise til et bredt nettverk fra privat og/eller offentlig sektor, avslutter Andersen.